Yandex Metrica

Rum eski bakandan 50 yıl sonra itiraf gelmişti! Katliamdan kurtulan tek Türk bakın nasıl hayatta kalmış

Rum eski bakandan 50 yıl sonra itiraf gelmişti! Katliamdan kurtulan tek Türk bakın nasıl hayatta kalmış

Rum eski Erato Kozaku Bakan Markulli'nin katliam itirafına konu olan fotoğraftaki tanık konuştu. Rumlar tarafından köylerinin basıldığında kendisi ve kardeşinin samanlıktaki varillere, annesinin bacaya saklandığını belirten Şafak Nihat, "Katliamın üzerinden 50 yıl geçti. Şimdi 'biz yaptık' diyebiliyorlar, bu biraz düşündürücü" dedi.

Dünya

27.08.2024, 15:41

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'den 50 yıl sonra dikkat çeken bir itiraf geldi.

Markulli, Rumların katlettiği Kıbrıs Türkü çocukların fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Rum yönetimini katliamı gerçekleştirenlere karşı adım atmamakla suçladı.

Sosyal medya hesabından 1974 yılındaki Muratağa katliamında öldürülen ilkokul çocuklarının çektirdikleri son fotoğrafı paylaşan Markulli, Kıbrıs Türklerinin EOKA-B tarafından öldürüldüğünü itiraf etti.

Yunanistan'da 36 adet savaş helikopteri artık yok! Üssün içler acısı hali ortaya çıktı Yunanistan'da 36 adet savaş helikopteri artık yok! Üssün içler acısı... Haberi Görüntüle

''TÜRK ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜLDÜ''

Kıbrıs Türklerinin EOKA-B tarafından öldürüldüğünü itiraf eden Markulli, "Tüm çocuklar, EOKA-B tarafından öldürüldü. Bu fotoğraf, yaşanan trajediyi bir kez daha ortaya koyuyor. Katliamın faillerinin bilinmesine rağmen Rum yönetiminin bu konuda hiçbir adım atmadığına dikkati çekti.

Markulli, katillerin bilinmesine rağmen Rum yönetiminin bir adım atmadığını belirterek ''Bu iğrenç suçlardan dolayı kimse cezalandırılmadı'' ifadelerini kullandı. 

Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük SİHA tedarikçisi olduk! Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük... Haberi Görüntüle

KAPAK FOTOĞRAFI YAPTI 

Rum eski Bakan Markulli aldığı tepkiler üzerine Rumların katlettiği Türklerin fotoğrafını 'kapak fotoğrafı' yaptı.

Markulli'nin hesabının altına yorum yapan bazı Rum kullanıcılar, söz konusu katliamdan haberlerinin olmadığını savundu. Bazı kullanıcılar da katliamın gerekçelerinin bulunduğunu iddia etti.

İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı! İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı! Haberi Görüntüle

''VARİLLERE SAKLANDIM''

Markulli'nin Kıbrıs Türklerine yönelik katliamı itiraf etmesiyle gündeme gelen Muratağa Katliamı öncesi çekilen ilkokul öğrencilerinin fotoğrafında yer alan Şafak Nihat, nasıl hayatta kaldığını anlattı.

Şafak Nihat, Muratağa Katliamı'ndan kurtulan az sayıdaki insandan biri olduğunu ifade ederek, "O fotoğrafın çekildiği okul karma bir okuldu. Her sınıftan öğrenciler vardı. Bizim Muratağa köyü ile Sandallar'dan çocuklar beraber okuyorduk. O çocuklar yok edildi. Şimdi o okul boş. Uzun süre köyümüzde kimse yaşamak istemedi." dedi.

Rumlar tarafından köylerinin basıldığında kendisi ve kardeşinin samanlıktaki varillere, annesinin de bacaya saklandığını aktaran Şafak Nihat, şunları kaydetti;

"Ağustos sıcağında o daracık yerde 5-6 saat saklandık. Terden üzerimizdekiler sırılsıklam olmuştu. Rumlar bulunduğumuz yere geldiğinde öleceğimizi düşündük. Sonra etrafa bakıp gittiler. Canımızı kurtarmıştık ama tüm komşularımız yakınlarımız katledilmişti. Ortadan kaybolmuşlardı. 18 gün sonra toprak yığınlarının olduğu köyün yakınındaki alanda en yakın arkadaşımın piramit şeklindeki pijamasının parçasını gördüm. O bölgede yapılan kazıda 92 cenaze bulundu. Bu acıları unutmak mümkün değil"

Araştırma sonuçları endişelendirdi! Telefonlarımız dinleniyor mu? Araştırma sonuçları endişelendirdi! Telefonlarımız dinleniyor mu? Haberi Görüntüle

''TOPLU MEZARA KONULDU''

Katliam itirafına konu olan fotoğraftaki tanık olan Şafak Nihat, Markulli'nin paylaştığı fotoğrafta kendi dışındaki herkesin Rum EOKA çeteleri tarafından öldürülerek toplu mezara konulduğunu anlattı.

Muratağa İlkokulu öğrencilerin yer aldığı diğer fotoğrafları da paylaşan Şafak Nihat "Çocuklar, fotoğrafın çekilmesinden 2 ay sonra öldürüldü. Katliamın üzerinden 50 yıl geçti. Şimdi 'biz yaptık' diyebiliyorlar, bu biraz düşündürücü. Demek ki katliam sorumlularını bilerek isteyerek cezalandırmadılar. Madem 'Kıbrıs Cumhuriyeti' var katliamı yapanlar cezalandırılmalıydı. Madem o katliamları devlet yapmadı o zaman sorumluları bulunup cezalandırılmalıydı. Muratağa'da resmen bir soykırım olmuştur. Aşırı milliyetçi EOKA'cılar Kıbrıs Türküne karşı soykırım gerçekleştirmişlerdir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading