Yandex Metrica

Sitede Ara

Rumlardan bu kadar da olmaz dedirten yalan! Türk kadınını Rum kadını olarak gösterdiler: Acı gerçekleri çarpıttılar!

Rumlardan bu kadar da olmaz dedirten yalan! Türk kadınını Rum kadını olarak gösterdiler: Acı gerçekleri çarpıttılar!

Rumların son yalanı bu kadar da olmaz dedirti! Daha önce Famagusta dizisi ile kara propaganda yapan Rumlar, şimdi de 1964'te katlettikleri eşine üzüntüsüyle hafızalara kazınan Nevcihan Oluşum'un fotoğrafını ‘Eşi Türkler tarafından öldürülen Rum kadın' diye sokaklara astı. 

Dünya

23.09.2024, 12:26

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerlerini işgalci olarak gösteren ve tarihi olayları çarptırarak anlatan 'Famagusta' isimli dizi, 20 Eylül'den itibaren Netflix'te yayınlanmaya başlamıştı. Rum yanlısı dizide Türk jetlerinin sivilleri bombaladığı yalanı atılmıştı. 

Yalan ve iftiranın kol gezdiği diziye hem Türk makamlarından hem de KKTC'den sert tepki geldi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Famagusta adlı dizinin Yunanistan dışında Türkiye'de veya herhangi bir ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.

Nevcihan Oluşum

Nevcihan Oluşum

Blinken'dan Aliyev'e telefon! Barışa engel Ermenistan Anayasası ve Minsk Grubu'nun feshi görüşüldü Blinken'dan Aliyev'e telefon! Barışa engel Ermenistan Anayasası ve Minsk Grubu'nun... Haberi Görüntüle

SON YALAN "PES" DEDİRTTİ

Türk askerlerini işgalci ve soykırımcı gösteren yalan ve iftira dolu 'Famagusta' dizisini Netflix platformunda yayına sokan Rumlar bir skandala daha imza attı.

Tarihi olayları bir kez daha çarpıtan Rumlar, Kıbrıs'ta 1964'te eşi Hüseyin Niyazi Hasan'ın Rumlar tarafından şehit edildiği haberini aldığı anda yaşadığı acısı İngiliz fotoğrafçı Don McCullin'in kadrajına yansıyan Nevcihan Oluşum'un simge fotoğrafını yalana malzeme yaptı. 

"Unutmayacağız" başlığı ile Güney Kıbrıs'ın DİKO Partisi tarafından piyasaya sürülen pankartta Nevcihan Oluşum, 'kocası Türkler tarafından öldürülmüş bir Rum kadını' olarak gösterildi.

Soykırımcılar sinsi planlar peşinde! İsrail'de 'Hizbullah' toplantısı: 'Özel görüşme' yapıldı Soykırımcılar sinsi planlar peşinde! İsrail'de 'Hizbullah' toplantısı: 'Özel görüşme' yapıldı Haberi Görüntüle

TÜRK KADININI RUM KADINI OLARAK GÖSTERDİLER

Nevcihan Oluşum'u Rum kadını olarak gösteren DİKO partisi skandal pankartı sınır kapılarına astı. Fotoğraf çeken Don MacCullin'in Instagram sayfasında yer alan fotoğrafta 'Rumlar tarafından kocası öldürülen Türk kadın' ifadeleri yer alıyor.

Fotoğrafı çeken dünyaca ünlü İngiliz savaş muhabiri Don MacCullin o dönem Kıbrıs'ta görev yapmıştı. Don McCullin, Rumların Türklere yönelik katliam yaptığı 1964 yılında Nevcihan Oluşum'un eşinin öldürüldüğü haberini almasından sonraki anlarını görüntülemiş, fotoğrafta Oluşum'u teselli eden yakınları ve oğlu Kubilay Oluşum da yer almıştı.

Fotoğraf yıllarca Türk basınının yanı sıra dünya medyasında da geniş şekilde kullanıldı. Nevcihan Oluşum, 6 yıl önce 84 yaşında hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading