Yandex Metrica

Rus doğalgazında Türkiye planı: Avrupa’ya sevkiyat buradan yapılacak

Rus doğalgazında Türkiye planı: Avrupa’ya sevkiyat buradan yapılacak

Moskova cephesinden, Rus doğalgazına ilişkin Türkiye'yi de doğrudan ilgilendiren bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ''Ukraynalı yetkililerin Rus gazının transit geçişine ilişkin anlaşmayı reddetmesiyle ilgili alternatif güzergahlarımız mevcut. Türkiye'de bir merkez oluşturma planımız var ve bu konudaki çalışmalar devam ediyor.'' dedi.

Dünya

28.08.2024, 15:15

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken Rus doğalgazında Türkiye planı ile ilgili çarpıcı sözlere imza attı.

Peskov, Rus gazının Avrupa'ya sevkiyatında Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması gibi alternatif güzergahların bulunduğunu belirtti.

Kolera salgını can almaya devam ediyor! Ölenlerin sayısı 252'ye yükseldi Kolera salgını can almaya devam ediyor! Ölenlerin sayısı 252'ye yükseldi Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'DE MERKEZ KURMA PLANI VAR''

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Rusya ile 2024 sonunda bitecek doğalgaz transit anlaşmasının uzatılmayacağına yönelik dünkü açıklaması jakkında değerlendirmede bulunan Peskov, "Alternatif güzergahlar, Türkiye'de bir merkez kurma planları var ve bu konuda çalışmalar devam ediyor." ifadesini kullandı.

Avrupa'da bazı ülkelerin hala Rus gazı tükettiğini belirten Peskov, "Ancak elbette Ukrayna tarafının böyle bir karar alması Avrupalı tüketicilerin çıkarlarına ciddi zarar verecek." dedi.

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK... Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ,... Haberi Görüntüle

''RUS GAZI DAHA AVANTAJLI''

Rus gazının ekonomi ve güvenilirlik anlamında ABD gazına göre avantajlı bir konumda olduğuna dikkat çeken Peskov, anlaşmanın uzatılmaması hâlinde, Avrupalı tüketicilerin daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading