Yandex Metrica

Rus medyasında yürek hoplatan iddia! Türkiye ve Mısır devreye girdi: O bölgeden oluk oluk petrol çıkacak

Rus medyasında yürek hoplatan iddia! Türkiye ve Mısır devreye girdi: O bölgeden oluk oluk petrol çıkacak

Türkiye ve Mısır, Libya'daki petrol arzının yeniden sağlanması ve iç krizin aşılması için ortak hareket ediyor. Bloomberg'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, her iki ülke de Libya'nın rakip hükümetlerine petrol ambargosunu sona erdirmeleri ve aralarındaki anlaşmazlıkları çözmeleri için baskı yapıyor.  

Dünya

16.09.2024, 11:15

Rusya merkezli Interfax'da yer alan haberde, "Libya'da şu anda iki farklı hükümet bulunuyor. Ülkenin batısında, Trablus merkezli Birleşmiş Milletler (BM) destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile doğuda Libya Ulusal Ordusu'nun (LNA) desteklediği geçici kabine, yıllardır süren bir güç mücadelesi içinde." denildi.

Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35 yıldır görevi yürütüyordu Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35... Haberi Görüntüle

LİBYA PETROLÜNE TÜRKİYE VE MISIR'DAN HAMLE

Bu mücadele, Ağustos ortasında Libya Merkez Bankası Başkanı Sadık el-Kebir'in görevden alınmasıyla daha da derinleşti diyerek habere devam eden Interfax, "Bankanın petrol ihracatından elde edilen gelirlerle doğrudan ilgilenmesi nedeniyle bu görevden alma, petrol üretimini ve ihracatını olumsuz etkiledi. Doğu hükümeti, bu hamlenin ardından Libya petrolünün üretimini ve ihracatını askıya aldı." ifadelerini kullandı.

Rus merkezli haberin devamında, "Türkiye, 2019-2020 yıllarında Libya’daki çatışmalarda Trablus merkezli hükümete destek verirken, Mısır ise uzun süredir Libya Ulusal Ordusu (LNA) lideri Halife Hafter’in yanında yer aldı. Ancak, son dönemde iki ülkenin Libya'daki krizin çözümünde ortak hareket etmesi dikkat çekiyor." yorumu yapıldı.

Diplomatlara göre, Libya üzerinde etki sahibi olan tek ülkeler Mısır ve Türkiye değil, ancak bu iki ülkenin birleşik çabası, olası bir topyekûn savaş korkusunu önemli ölçüde azaltıyor diyen Interfax, "Türkiye, Hafter ile temaslarını sürdürürken, Mısır da ülkenin batısındaki hükümetle diyaloğunu güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Macron'un koltuğu sallanıyor! Fransa'da kritik oylama tamamlandı: Gözler meclis komisyonuna çevrildi! Macron'un koltuğu sallanıyor! Fransa'da kritik oylama tamamlandı: Gözler meclis komisyonuna... Haberi Görüntüle

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENECEK

Bloomberg'in "Mısır ve Türkiye arasındaki bu yakınlaşmanın, Mısırlı şirket ve işçilerin Trablus'a ve ülkenin diğer bölgelerine geri dönmesine olanak sağladığını belirtiyor" haberine atıfta bulunan Interfax, "Aynı şekilde, Türk şirketleri de Mısır’ın müttefiki olan LNA'nın kontrolü altındaki doğu bölgelerinin restorasyonuna katılma fırsatı buluyor." dedi.

Rus medyası haberin son kısmıda ise, "Bu gelişmeler, iki ülkenin Libya'daki etkinliklerini artırmakla kalmayıp, bölgedeki ekonomik iş birliğini de güçlendirdiğini gösteriyor" yorumunu yaptı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading