Yandex Metrica

Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de ortak oluyor

Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de ortak oluyor

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (ROSATOM) Genel Müdürü Alexey Likhachev, yaptığı açıklamada “Hindistan ve Çin, Rusya’nın Ay üzerinde bir nükleer enerji tesisi kurma projesiyle ilgileniyor. Hintli ve Çinli ortaklarımız projeye son derece ilgili. Birkaç uluslararası uzay projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz.'' dedi.

Dünya

04.09.2024, 12:30

Rus Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, 2019 yılında Çin Ulusal Nükleer Şirketi ile iki ayrı nükleer güç santrali kapsamında iki sözleşmeye imza atmıştı.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov ise Rusya ile Çin'in 2033-2035 yıllarında Ay'a nükleer güç ünitesi yerleştirmeyi  planladığını söylemişti.

Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama akıl almaz saldırı! Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama... Haberi Görüntüle

''ÇİN VE HİNDİSTAN PROJEYLE İLGİLENİYOR''

Rus Atom Enerjisi Kurumu Rosatom Başkanı Alexei Likhachev, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Hindistan ve Çin, Rusya’nın Ay üzerinde bir nükleer enerji tesisi kurma projesiyle ilgileniyor.” dedi.

Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Haberi Görüntüle

''UZAY PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Hintli ve Çinli ortakların projeyle yakından ilgilendiklerini belirten Alexei Likhachev, “Hintli ve Çinli ortaklarımız projeye son derece ilgili. Birkaç uluslararası uzay projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading