Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya, çatışmaların sürdüğü Kursk'a yığınak yapmayı sürdürüyor: Çok sayıda asker ve askeri araç yolda

Rusya, çatışmaların sürdüğü Kursk'a yığınak yapmayı sürdürüyor: Çok sayıda asker ve askeri araç yolda

Rusya, Ukrayna'nın Kursk'a başlattığı saldırılara etkili cevap verebilmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada çatışmaların devam ettiği Kursk'a asker ve teçhizat gönderildiğiği bildirildi.

Dünya

13.08.2024, 10:04

6 Ağustos'ta Kursk'a yönelik ani Ukrayna saldırısı Rusya'yı yeni önlemler almaya sevk etti. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada çatışmaların yaşandığı bölgeye asker ve askeri teçhizat gönderildiği duyuruldu. Bölgeye askerler dışında askeri araç, mühimmat ve yakıt da gönderilirken bakanlık sevkiyata dair görüntüleri de paylaştı. Rusya, bölgeye 9 Ağustos'ta da takviye kuvvet göndermişti. 

Bu arada Ukrayna yanlısı sosyal medya hesaplarında Ukrayna birliklerinin Rusya'nın Kursk bölgesinin derinliklerine ilerlemeyi sürdürdükleri iddia edildi. Ukrayna ordusunun 225. Saldırı Taburuna ait olduğu bilinen Telegram kanalında, Ukraynalı askerlerin Rusya’nın Kursk bölgesindeki Darino köyüne girdiği, köyün idari binasına girip Rusya bayrağını indirdiği aktarıldı.

Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan edildi Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA 1000 KiLOMETRE iÇERiDE"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Başkomutanlık Karargahı Toplantısı düzenledi. Sosyal medya hesabından toplantının gündemini özetleyen Zelenski, "En önemlisi Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy'in cephe hattındaki savunma eylemlerimiz ve Kursk bölgesindeki operasyonla ilgili raporu vardı. Dirençleri ve kararlı eylemleri için tüm askerlere ve komutanlara minnettarız. Diğer konuların yanı sıra içişleri Bakanına, diğer yetkililere, Ukrayna Güvenlik Servisine operasyon bölgesi için insani yardım planı hazırlama talimatı verdik." ifadesini kullandı. Genelkurmay Başkanı Sırskiy de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şu anda Rusya topraklarının yaklaşık 1000 kilometrekaresi Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kontrolü altında bulunuyor." dedi.

ABD kesenin ağzını açtı! Ermenistan'a hibe yardımı iki kattan fazla arttırıldı ABD kesenin ağzını açtı! Ermenistan'a hibe yardımı iki kattan fazla... Haberi Görüntüle

İTALYA'DAN UKRAYNA'YA TEPKİ GELMİŞTİ

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda diğer Avrupa devletleri gibi kayıtsız şartsız Ukrayna'yı destekleyen İtalya'dan Ukrayna'nın Kursk saldırısına tepki gelmişti. İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, "Radio Anchio" isimli bir İtalyan radyo kanalına, Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik saldırısını değerlendirmiş, "Hiçbir ülke, başka bir ülkeyi işgal etmemeli ve bu durumda da bu çizgiyi korumalıyız. Amacımız, Rus saldırısının sona ermesi ve uluslararası hukuk kurallarının yeniden tesis edilmesi gerektiğini söylemektir, çatışmanın daha da şiddetlenmesini ve Rusya topraklarına yayılmasını görmek değil. Bu, Rusya'nın Ukrayna cephesinde daha da kötüleşmesine neden olacak ve dolayısıyla bir barış yolu için ön koşul olan ateşkes olasılığını giderek daha da uzaklaştıracak." ifadelerini kullanmıştı.

ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış Haberi Görüntüle

WAGNER İDDİASI

Rus basınında ve özellikle sosyal medyada paralı asker grubu Wagner'in de Kursk bölgesine gittiği iddia edilmişti. Bu iddiları doğrulayan açıklama ise Wagner'e yakınlığıyla bilinen  Razgruzka Wagnera adlı Telegram kanalından gelmiş, kanalda yapılan açıklamada "Güçlerimiz Anavatan'ın yardımına gelmeye ve gelecek ilk çağrıda muharebe düzeninde konuşlanmaya hazırdır. Her zaman olduğu gibi." denilmişti.

Meta Rus medyasını yasakladı! ABD merkezli Facebook ve Instagram'dan Moskova'ya çizik Meta Rus medyasını yasakladı! ABD merkezli Facebook ve Instagram'dan Moskova'ya... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'NIN KURSK'A SALDIRISI

Ukrayan ordusu 6 Ağustos'ta Rusya sınırları içinde bulunan Kursk'a saldırı başlatmış ve taraflar arasında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. Bölgede acil durum ilan edilirken ilk planda 121 kişi bölgeden tahliye edilmişti. Saldırılar sonucunda şimdiye kadar 12 kişi hayatını kaybederken 121 kişi de yaralanmıştı. Kursk bölgesinin Vali Vekili Aleksey Smirnov, 28 yerleşim biriminin Ukrayna ordusunun kontrolünde bulunduğunu, Ukrayna'nın 12 kilometre derinliğe girdiğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading