Yandex Metrica

Rusya, Finlandiya'daki hareketlilikten rahatsız: 'Bunu cevapsız bırakmayacağız'

Rusya, Finlandiya'daki hareketlilikten rahatsız: 'Bunu cevapsız bırakmayacağız'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Andrey Nastasyin, ABD'nin Finlandiya'daki 15 askeri unsuru kullanmasına izin veren savunma alandaki anlaşmanın Finlandiya parlamentosu tarafından onaylamasına tepki gösterdi. Nastasyin, "Rusya bunu yanıtsız bırakmayacak. Bu Rusya Federasyonu'nun güvenliğini tehdit ediyor." dedi.

Dünya

04.07.2024, 01:59

Başkent Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Andrey Nastasyin, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. ABD'nin Finlandiya'daki 15 askeri unsuru kullanmasına izin veren savunma alandaki anlaşmanın Finlandiya parlamentosu tarafından onaylamasına tepki gösteren Nastasyin, "Rusya bunu yanıtsız bırakmayacak. Bu Rusya Federasyonu'nun güvenliğini tehdit ediyor." dedi.

Robotlar peş peşe intihar etti! Yapay zeka depresyonda: Sibernetik organizmalar bunu neden yapıyor? Robotlar peş peşe intihar etti! Yapay zeka depresyonda: Sibernetik organizmalar... Haberi Görüntüle

NATO'YA ELEŞTİRİ

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmelerini de değerlendiren Rus yetkili, iki ülkenin dışişleri bakanının 9-11 Temmuz'da yapılacak NATO Zirvesi'ne davet edilmesini eleştirdi. Nastasyin, "Bu, Amerikalıların yıkıcı etkilerini dünyanın her bölgesine yayma yönündeki girişimlerinin örneği. Washington, zayıf iradeye sahip Avrupa'daki müttefiklerin rızasıyla dost ve komşu ülkeleri Rusya'dan koparmayı hedefliyor. NATO üyeleri, bölgesel meselelerde kendi yaklaşımlarını geliştirme konusunda çaba sarf ediyor. NATO'nun bu yaklaşımı birçok kez feci sonuçlara yol açtı." dedi.

Ukrayna'daki duurmun ABD ve Avrupalıları mutlu etmediğini belirten Nastasyin, Rusya'nın komşu ülkelerinde kaos çıkarılmaya çalışıldığını öne sürdü. Nastasyin, "Ermenistan'a silah veriyorlar, bu ülkenin savunma alanını yeniden inşa etmeye ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'ndeki (KGAÖ) güvenlik mekanizmalarını baltalamaya çalışıyorlar. Bununla birlikte Bakü'yü de etkilemeye çalışıyorlar. Bu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerginliği arttırıyor, iki ülke arasındaki diyaloğu olumsuz etkiliyor ve bölgede silahlanma yarışını kışkırtıyor." şeklinde konuştu. Batı'nın bu tavrının Güney Kafkasya bölgesini bölmeye yönelik olduğunu ve yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini savunan Nastasyin, Güney Kafkasya'daki güvenlik ve istikrarın bölgede bulunan ülkeler tarafından sağlanması gerektiğini belirtti.

Nastasyin ayrıca Litvanya, Letonya ve Estonya'yı da Güney Kafkasya'ya yönelik "yıkıcı yaklaşım" sergilemekle suçladı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading