Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Kritik isim de serbest bırakıldı

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Kritik isim de serbest bırakıldı

Rusya'nın elinde bulunan 10 Ukrayna vatandaşı yapılan takasla serbest bırakıldı. Serbest kalanlar arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal de bulunuyor.

Dünya

29.06.2024, 11:07

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın elinde bulunan 10 Ukrayna vatandaşının takasla serbest bırakıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenski, "Tüm zorluklara rağmen 10 kişiyi daha Rus esaretinden kurtarmayı başardık." ifadesini kullandı.

Tüm esirleri kurtarana kadar çalışacakları sözünü veren Zelenski, takasta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu arada serbest kalan Ukrayna vatandaşları arasında önemli bir isim de vardı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal de serbest bırakılanlardan biriydi.

2021 yılında Kırım'da Rus güçleri tarafından esir alınan Celal, 3 yıldır Rusların elinde bulunuyordu. Rus istihbaratı Akmescit yakınındaki Anğara köyünde 23 Ağustos 2021 tarihinde bir sabotaj eylemi düzenlendiğini iddia etmiş, eylemin Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü ile Kırım Tatar Milli Meclisince organize edildiğini ileri sürmüştü. Rus istihbaratının operasyonları sonucu KTMM Başkan Yardımcısı Celal tutuklanmıştı.

İnsan aklına meydan okuyan keşif: Gizemli mağaranın gizli dünyası! İnsan aklına meydan okuyan keşif: Gizemli mağaranın gizli dünyası! Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN DNIPRO'YA SALDIRI

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya'nın akşam saatlerinde Dnipro kentine füze saldırısı düzenlediğini, saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini 5 kişinimn de yaralandığını duyurdu. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski "Dnipro'da Rus füzesi bir konuta isabet etti. Dört kat çöktü." ifadesine yer verdi ve müttefik ülkelerden bir kez daha hava savunma sistemi tedariki konusunda destek istedi. 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading