Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler

Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler

Rus ordusunun 5. nesil harekât kopsenti doğrultusunda inşa ettiği insansız hayalet uçak S-70 Okhotnik, Ukrayna topraklarında bir başka Rus uçağı tarafından vurularak düşürüldü. İzleyenleri şok eden olayın perde arkası, elektronik harp savaşına işaret ediyor.

Dünya

05.10.2024, 17:03

İnsansız hayalet uçak teknolojisinde emekleme aşamasında bulunan ve ANKA-3 benzeri delta kanat uçak 'Okhotnik'i bir süredir test eden Rusya bu sabah büyük şok yaşadı.

Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait Su-25 uçağı, birlikte uçtuğu S-70 Okhotnik'i hava-hava füzesiyle vurarak düşürdü. 

Bir Rus uçağının diğer Rus uçağını vurduğunu gösteren görüntüler şaşkınlıkla izlendi. 'Hunter-B' (Avcı) olarak da bilinen uçan kanat tasarımlı Okhotnik, füzeyle hedef alınmasının ardından alevler içinde yere çakıldı. 

Rus ordusuna yakın sosyal medya hesapları, olayın Donetsk yakınlarındaki Horlivka'da gerçekleştiğini belirtiyor. Vurulan insansız uçak iddiaya göre Ukrayna doğusundaki Konstantinivka'ya düştü. İnsansız uçak enkazına ilişkin yayınlanan fotoğraflar, bunun Okhotnik olduğunu kesin olarak ortaya koydu. 

S-70 Okhotnik'in Ukrayna topraklarında faaliyet gösterirken düşürülmesi, havadayken elektronik harp mücadelesinin yaşanmış olabileceğini gösteriyor.

ABD ve Avrupa ülkelerince desteklenen Ukrayna ordusunun Rus insansız uçağında kontrolü ele geçirmiş olabileceği, bu nedenle Rusların kendi uçağını vurmak zorunda kaldığı ileri sürülüyor. 

Rus S-70 Okhotnik enkazı

Rusların hayalet uçağı bombardıman görevinde kullanmakta olduğu iddiaları geçtiğimiz yıldan beri zaman zaman gündeme geliyordu. Okhotnik'in vurulmasıyla sonuçlanan son olayla birlikte bu uçağın Ukrayna'da operasyonlara katıldığını ortaya serdi. 

Evi yıkılana 750 dolar yardım vaadi ülkeyi karıştırdı: Katliam çetesini kasırga vurdu! İşte 'Helene' bilançosu Evi yıkılana 750 dolar yardım vaadi ülkeyi karıştırdı: Katliam çetesini... Haberi Görüntüle

HAYALET UÇAK 5 YILDIR UÇUYORDU

İlk uçuşunu 3 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştiren Rus insansız hayalet uçağı, 5. nesil Su-57 ile birlikte görev yapmak üzere tasarlanmıştı. İlk uçuşunda yaklaşık 20 dakika süre boyunca havada kalan Okhotnik, sonraki yıllarda pek çok test uçuşuna imza attı. 

2020'de yer hedeflerine karşı lazer güdümlü bomba ile atış da yapan Okhotnik, sonraki dönemde elektronik harp sistemleri ve birtakım keşif-istihbarat aygıtlarıyla denendi.

Yaklaşık 14 metre uzunluğa ve 19 metre de kanat açıklığına sahip Okhotnik'in 20 tonun üzerinde kalkış ağırlığına sahip olduğu düşünülüyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading