Yandex Metrica

Rusya şok saldırıyı püskürtemedi: 1000 askerle Kursk şehrini işgale gidiyorlar!

Rusya şok saldırıyı püskürtemedi: 1000 askerle Kursk şehrini işgale gidiyorlar!

Ukrayna timlerinin 6 Ağustos'ta sınırı geçerek Rusya topraklarına başlattığı saldırı devam ediyor. Rus ordusu Kursk'a doğru ilerleyen sabotajcı grupları püskürtemedi. Bölgede pek çok noktadan çatışma sesleri yükseliyor. 

Dünya

09.08.2024, 08:12

Rusya, Ukrayna birliklerince başlatılan taarruzun şokunu yaşıyor. Sumi bölgesinden sınırı geçerek Rusya'nın Kursk şehir merkezine doğru ilerleyen taarruz timleri Kremlin'de panik oluşturdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'büyük bir provokasyon' olarak nitelediği saldırı henüz püskürtülemedi. 

Kursk kentine 50 kilometre mesafede cereyan eden çatışmalar Sudzha kasabası merkez olmak üzere Malaya, Leonidovo, Liubimovka, Nizhny Klin, Sverdlikovo ve Guevo'da sürüyor. 

Sınırı geçen Ukraynalılar Rus topraklarındaki çatışma alanını giderek genişletiyor.

Zırhlı araç ve kamikaze dronlarla desteklenen Ukrayna timlerinin, 6 Ağustos'ta başlattıkları saldırı sırasında bölgedeki Rus sınır muhafızlarından bazılarını esir aldıkları belirtiliyor. Buna ilişkin görüntüler 7 Ağustos itibariyle sosyal medyaya servis edilmişti. 

Ukrayna birliklerine destek veren kamikaze dronlardan biri, Mi-28 tipi Rus saldırı helikopterini düşürmüş, aynı zamanda bölgede Ka-52 helikopterinin enkazı da görüntülenmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı sabotajcı gruplara yönelik operasyonların sürdüğünü ve 300'e yakın Ukraynalının etkisiz hale getirildiğini iddia etse de bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. 

10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor! 13 yıl sonra bir ilk: Savaşa hazırlık 10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor!... Haberi Görüntüle

TANINMIŞ GAZETECİYE DRONLU SALDIRI

Sınırdaki Sudzha kasabasının Ukrayna kontrolüne geçtiği, Kursk kentinden bu bölgeye doğru geçişlere müsaade edilmediği bildiriliyor.

Sınır ötesindeki Rus topraklarında köprübaşı tutmaya çalışan Ukraynalılar bugün Rusya'nın en etkin savaş muhabirlerinden birine saldırı düzenledi. 

Rus ordusunu yakından takip eden ve Russia-24, Russia-1 gibi TV kanallarında haberleri yayınlanan gazeteci Evgeni Poddubni, bölgeye intikal ettiği sırada bir kamikaze dronun saldırısına uğradı. 

Evgeni Poddubni

Bindiği SUV aracı büyük ölçüde tahrip olan Poddubni'nin öldüğü iddia edildi. Ancak Poddubni'nin ölmediği, yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Poddubni aynı zamanda Telegram'da 750 bin takipçili bir kanalın sahibi. 

AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' Haberi Görüntüle

RUS YORUMCULAR ATEŞ PÜSKÜRÜYOR 

Kiev yönetimi, Rus topraklarındaki operasyon hakkında Ukrayna medyasına detaylı bilgi vermekten kaçınıyor.

Rus ordusu, eğitimli birliklerinin neredeyse tamamını işgale katılmak üzere Ukrayna topraklarına gönderdiği için, sabotajcıların Kursk oblastında 'acemi' Rus muhafızlar karşısında kolaylıkla ilerlediği bildiriliyor. 

Ukraynalıların Rus topraklarında kolayca ilerleyebilmesi, 'milblogger' sıfatıyla tanınan askerî yorumcuları çileden çıkardı. Sosyal medyada etkili Rybar kanalı, geçmiş saldırılardan ders çıkarmayan Rus ordu yönetimini kıyasıya eleştirirken, pek çok yorumcu, Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'u yerden yere vuruyor. 

Rus ordusu Kursk'a ilerleyen Ukrayna zırhlılarından birini kamikaze dronla böyle vurdu.

Bir diğer askerî blog yazarı Anastasia Kaşevarova, Rus Genelkurmayı'nın hata yapmaya ve yalan söylemeye devam ettiğini söylerken, "Her gün savaşçılarımızın hayatına mâl olan hatalar yapıyorlar" diye yazdı. 

Bir zamanlar peynir ekmek gibi satılıyordu! Amerikan jetine talep her geçen gün azalıyor: Şimdi de o ülke sırtını döndü Bir zamanlar peynir ekmek gibi satılıyordu! Amerikan jetine talep her... Haberi Görüntüle

KURSK NÜKLEER SANTRALİ İDDİASI 

Ukrayna taarruz timlerinin sınırdan 80 kilometre uzaktaki Kursk Nükleer Santrali'ni ele geçirmeyi planladığı iddiası, Rus ordusunu panikleten unsurlardan biri oldu. 

Kimi yorumcular şu aşamada Ukraynalıların hızlı bir taarruzla ilerleyerek Kursk şehrini geçip nükleer santrale ulaşmasının imkansızlığını belirtse de sözkonusu santral ve çevresinde güvenlik önlemi artırıldı. 

Kursk Nükleer Enerji Santrali

Öte yandan Rus topraklarına yönelik son saldırının geçtiğimiz aylardaki benzer operasyonlara katılan gruplarla bir ilgisi olmayabileceği belirtiliyor. Rus Gönüllü Kolordusu, Rusya Özgürlük Lejyonu ve Sibirya Taburu gibi Ukrayna destekli sabotaj gruplarının son saldırıda görev almadıkları kaydediliyor. 

Şok baskınlarla birlikte egemen sınırları içerisinde toprak kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Rusya, bir yandan Ukrayna topraklarındaki 1000 kilometrelik cephe hattında ilerlemeye çalışırken artık gerçek bir ikilem yaşıyor. 

Irak'ta AKSUNGUR paniği! Düşürülen Türk SİHA'sı için soruşturma komitesi kurulacak Irak'ta AKSUNGUR paniği! Düşürülen Türk SİHA'sı için soruşturma komitesi kurulacak Haberi Görüntüle

ZELENSKİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, konuya ilişkin ilk açıklamayı 8 Ağustos'ta yaptı. Ukraynalıların nasıl sürpriz yapacağını iyi bildiğini, bunu tüm dünyanın gördüğünü dile getiren Zelenski, ordu birlikleri arasındaki dijital iletişim sisteminin tanıtım töreninde şunları söyledi:

"Ukrayna ordusunun sürpriz yapmayı bildiğini herkes gördü. Askerlerimiz sonuca nasıl ulaşılacağını biliyor. Bu, birliklerimizin yalnızca işgalcilerin ezici gücüne karşı koymakla kalmayıp aynı zamanda Ukrayna'yı, devletimizi ve bağımsızlığımızı korumak neler yapabileceğini de kanıtlıyor."

Çatışmaların 3. gününde Rus topraklarına girmiş Ukraynalı sayısının 1000'i bulduğu belirtiliyor. Sahayı izleyen kaynaklara göre Ukrayna sabotaj timleri sınırdan 10 kilometre derinlikte ilerleyip başta Sudzha olmak üzere çok sayıda köyü ele geçirdi. 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading