Sitede Ara

Rusya, tartışmaların odağındaki Discord için harekete geçti: Terörist eylemler ve aşırılık yanlısı içerikler barındırıyordu

Rusya, Türkiye'de de tartışılan Discord isimli mesajlaşma uygulamasına erişim engeli getirdi. Yapılan açıklamada söz konusu uygulamanın Rus yasalarını ihlal ettiği belirtildi.  

Dünya

08.10.2024, 23:25

Son zamanlarda internetteki mesajlaşma uygulamaları işlenen suçların pişirildiği yerler haline geldi. Türkiye'nin gündemine oturan Sur cinayeti buna verilebilecek son örnek. Önce Ayşenur Halil'i daha sonra ise İkbal Uzuner isimli genç kızları katleden Sur canisi Semih Çelik'in Discord isimli platformda kadın düşmanlığı üzerinden bir araya gelen İncel adlı gruba üye olduğu belirlenmişti. Bu tür sanal toplanma yerlerinde çeşitli gurplar nefret objesi olarak belirleniyor onlara yönelik işlenecek suçlar teşvik ediliyor. 

Yahudi Blinken'dan kurnazlık! İsrail'e askeri yardımlar kesilmesin diye sahte rapor vermiş Yahudi Blinken'dan kurnazlık! İsrail'e askeri yardımlar kesilmesin diye sahte rapor... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN ERİŞİM ENGELİ

Türkiye'de Discord platformu tartışılırken Rusya'dan son derece önemli bir adım geldi. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Discord'a erişimin engellendiğini duyurdu. Rus TASS haber ajansı, söz konusu mesajlaşma uygulamasının Rus yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklandığını bildirdi. 

Uygulamada terörizmin ve aşırılıkçığın özendirildiği ve bu amaçlar için kullanıldığı aktarılırken vatandaşların kandırıldığı, uyuşturucu satışı ve yasa dışı bilgilerin yayılmasını sağladığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca geçtiğimiz yıl yas adışı bilgileri silmediği gerekçesiyle Discord'a 6 milyon ruble para cezası verildiği hatırlatıldı. Discord, 2015’te bilgisayar oyuncularının daha iyi iletişim kurmasını sağlamak amacıyla kurulmuştu.

Netanyahu emri ABD'den verdi: İsrail'in soykırımcı yetkilileri Beyrut'taki saldırıyı komuta merkezinde izledi Netanyahu emri ABD'den verdi: İsrail'in soykırımcı yetkilileri Beyrut'taki saldırıyı komuta... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE DE ERİŞİM YASAĞI GETİRİLECEK Mİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a ilişkin tartışmaları değerlendirerek, "Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." dedi. Bakan Uraloğlu, ilgili bakanlıklarla görüştüklerini belirterek "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." dedi. Anne ve babaları da uyaran Bakan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading