Yandex Metrica

Rusya Ukrayna savaşı neden çıktı? Rusya Ukrayna savaşının nedeni nedir?

Rusya Ukrayna savaşı neden çıktı? Rusya Ukrayna savaşının nedeni nedir?

Dünya bugün gözünü savaş haberleri ile açtı. Haftalardır konuşulan Rusya-Ukrayna krizinde, Rusya'nın işgali başladı. Peki Rusya Ukrayna savaşı neden çıktı? 3. Dünya Savaşı çıkar mı?

Dünya

23.01.2024, 18:52

Haftalardır konuşulan Rusya-Ukrayna krizinde, Rusya'nın işgali başladı. Gelişmelere göre Rus ordusu, ülkenin kuzeyindeki Donbass bölgesinde ilerlerken, savaş uçakları ise başkent Kiev dahil pek çok ili bombalamaya başladı. Peki Rusya Ukrayna savaşı neden çıktı? 3. Dünya Savaşı çıkar mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Hollanda'da 7 aylık hükümet krizi sona erdi! Eski istihbaratçı yeni başbakan Hollanda'da 7 aylık hükümet krizi sona erdi! Eski istihbaratçı yeni... Haberi Görüntüle

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI NEDEN ÇIKTI?

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilimin arkasındaki olay, 2014 senesinde Donbass’ta gerçekleştirilen Rus yanlıların isyanı. 

Donbass savaşı sonrası ülkenin kuzeyinde iki özerk bölge kurulmuştu. Yakın bir süreçte ise ilk Rus ordusunun Kasım ayında Ukrayna sınırına asker yığdığı haberleri medyada yankı bulmuştu.

Sonrasında yayınlanmış olan uydu fotoğraflarıyla Rus askerinin ülkenin sınırında ciddi birlikler kurduğu tespit edilmişti.

Binlerce erkek arkasına bile bakmadan kaçtı: Ölmeye hazır değilim! Binlerce erkek arkasına bile bakmadan kaçtı: Ölmeye hazır değilim! Haberi Görüntüle

BIDEN'IN AÇIKLAMA YAPTI VE ABD DAHİL OLDU

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın hazırlıkları sonrası yakın zamanda Rus askerinin Ukrayna’yı işgal edeceğini duyurmuştu. Olay sonrasında Biden ile Putin arasında geçen görüşmede de barış ihtimali ortaya çıkmamıştı.

ABD ve Avrupa Birliği, olası Rusya işgali sonrası Ukrayna’ya asker göndermeyeceklerini aktardı fakat Rusya’ya karşı ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı' İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı' Haberi Görüntüle

3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR MI?

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan büyük gerilim, Rus lider Putin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile en kritik seviyeye gelmişti. Rusya, Ukrayna’nın kuzeyinde kurulmuş olan Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donets Halk Cumhuriyeti’ni tanıdığını açıklamış ve bu karar tüm dünyada tepki çekmişti. Barış ihtimali git gide azalırken, günlerdir konuşulan ve gerçekleşmesi beklenen Rusya’nın Ukrayna işgali ise bu sabah itibariyle resmen başladı. Savaşın gidişatı ve diğer ülkelerin tutumu ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading