Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna savaşında barış zirvesi nerede yapılacak? Zelenski'den Türkiye vurgusu

Rusya-Ukrayna savaşında barış zirvesi nerede yapılacak? Zelenski'den Türkiye vurgusu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Ukrayna Barış Zirvesi'nin ikincisinin nerede yapılacağına dair konuştu. Zelenski, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerle iletişim halinde olduklarını söyledi.

Dünya

26.08.2024, 11:12

2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta başlattığı saldırılar sonrasında Rus toprağı Kursk bölgesinde, şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlarken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Kiev ziyaretinin ardından Hint gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Ukrayna Barış Zirvesi'nin ikincisinin nerede yapılacağına dair konuştu. 

Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Haberi Görüntüle

İKİNCİ BARIŞ ZİRVESİ NEREDE YAPILACAK?

Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili Ukrayna Barış Zirvesi'nin ikincisinin Küresel Güney ülkelerinde olmasının tercih edilebileceğine dikkat çeken Ukrayna lideri, "Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi ikinci zirve için görüştüğümüz ülkeler olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Hindistan'ın da zirveye ev sahipliği yapabileceğini belirteren Zelenski, "Ancak açık olmak isterim ki bu durum yalnızca Hindistan için değil, ikinci zirve için olumlu yaklaşımda olan herkes için geçerli. Zirve bildirisine henüz katılmamış bir ülkede Barış Zirvesi düzenleyemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Endonezya'da korkunç kaza: Yolcu uçağı pistten çıktı! Çok sayıda yaralı var Endonezya'da korkunç kaza: Yolcu uçağı pistten çıktı! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

RUSYA DAVET EDİLMEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere İsviçre'nin ev sahipliğinde 16 Haziran'da yapılan Ukrayna Barış Zirvesi'ne Rusya davet edilmemişti. 90'dan fazla ülke ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilen Ukrayna Barış Zirvesi, Bürgenstock Bildirisi'nin kabulüyle son bulmuştu.

Bildiri, 80 ülke ve 4 kuruluş tarafından onaylanmıştı. Endonezya, Libya, Suudi Arabistan, Tayland, Hindistan, Meksika, Güney Afrika, Brezilya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu 16 ülke ve kuruluş çekimser kalmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading