Rusya'da sıcak gece: Ukrayna'dan 125 İHA ile geniş çaplı saldırı

Rusya'da sıcak gece: Ukrayna'dan 125 İHA ile geniş çaplı saldırı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın gece boyunca Rusya topraklarına 125 insansız hava aracı (İHA) ile saldırı girişiminde bulunduğunu ve bu İHA'ların tamamının Rus hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Dünya

29.09.2024, 17:47

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın gece saatlerinde Rusya'nın çeşitli bölgelerine 125 İHA ile saldırı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, Ukrayna'nın bu saldırısının "terör girişimi" olarak nitelendirildiği belirtildi.

Rus hava savunma sistemleri, saldırıya karşı etkili bir şekilde karşı koyarak 125 İHA'yı imha etti. Bakanlık açıklamasına göre, saldırılar özellikle Volgograd, Belgorod, Voronej, Rostov, Bryansk, Kursk, Krasnodar bölgelerinde yoğunlaştı.

F-35 out F-21 in! Lockheed Martin'den Asya ülkesine uyarı: Sakın o hataya düşmeyin F-35 out F-21 in! Lockheed Martin'den Asya ülkesine uyarı: Sakın... Haberi Görüntüle

RUSYA'DA FARKLI BÖLGELER HEDEF ALINDI

Rusya'nın farklı bölgelerine düzenlenen saldırılarda, Volgograd bölgesinde 67, Belgorod ve Voronej bölgelerinde 17'şer, Rostov'da 18, Bryansk, Kursk ve Krasnodar bölgelerinde birer ve Azov Denizi üzerinde 3 İHA etkisiz hale getirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıların önemli bir zarar yaratmadan engellendiğini ifade etti.

Ukrayna'nın İHA'larla gerçekleştirdiği saldırılar, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların yeni bir boyuta taşındığını gösteriyor. Her iki taraf da insansız hava araçlarını askeri operasyonlarının bir parçası olarak yoğun şekilde kullanmaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading