Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve yaralananlar var

Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve yaralananlar var

Çeçenistan'ın başkenti Grozni, şideetli bir patlamayla sarsıldı. Bir benzin istsyonunda meydana gelen patlamada ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturulma başlatılırken patlamanın terör saldırısı sonucu olup olmadığı araştırılıyor.

Dünya

13.10.2024, 02:37

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'de şiddetli bir patlama meydana geldi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada Grozni'de bir benzin istasyonunda patlama meydana geldiği, olay yerine çok sayıda acil durum ekipleri sevk edildiği bildirildi.

Hizbullah'tan intikam yemini! Nasrallah sonrası ilk açıklama: Hedeften zerre şaşmayacağız Hizbullah'tan intikam yemini! Nasrallah sonrası ilk açıklama: Hedeften zerre şaşmayacağız Haberi Görüntüle

ÖNCE PATLAMA SONRA YANGIN

Yapılan açıklamada "Grozni'de Rusya Acil Durumlar Bakanlığı çalışanları bir benzin istasyonunda çıkan yangına müdahale ediyor. Muhammed Ali Bulvarı'nda bir gaz tankı patladı ve ardından yangın çıktı." ifadeleri yer aldı. 

İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri ortaya çıktı İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri... Haberi Görüntüle

ÇEÇENİSTAN SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Çeçenistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise patlama bölgesinde çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu arada görgü tanıkları olayda çok sayıda kişinin yaralandığıi yaralananların şok geçirerek yere yıkıldığını aktardı.

Ateş hattından kaçış! İşte Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayan ülkeler Ateş hattından kaçış! İşte Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayan ülkeler Haberi Görüntüle

ÖLEN VE YARALANANLAR VAR

Olayda en az 4 kişi yaşamını yitirirken en az 10 kişinin ise yaralandığpı belirtiliyor. Patlamanın sebebine ilişkin bir açıklama yapılmazken terör saldırısı olma ihtimali değerlendiriliyor. 

Zirveye Türk mührü! En güçlü ordular listesi güncellendi Zirveye Türk mührü! En güçlü ordular listesi güncellendi Haberi Görüntüle

KADİROV, PUTİN İLE ÇOK YAKIN

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan samimiyeti biliniyor. Ukrayna savaşında askerleriyle Rusya'ya destek veren Kadirov, bu konuda çokça eleştiri alıyor. Vladimir Putin de Kadirov'a olan desteğini sık sık tekrarlıyor. Putin, ağustos ayında 13 yıl aradan sonra sürpriz bir şekilde Çeçenistan'a gitmiş ve burada Ramazan Kadirov'la görüşmüştü. Gezi kapsamında Ukraynalı askerler ile savaşmak için cephelere gönderilecek gönüllü savaşçıların eğitildiği bir özel kuvvetler akademisini de ziyaret eden Putin, gönüllü savaşçıları överek, "Rusya'nın onlar gibi adamları olduğu sürece yenilmez olacağını" söylemişti. Öte yandan Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov tarafından yapılan bir Telegram paylaşımına göre, Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlayan işgalden bu yana gönüllüler de dahil olmak üzere 47 binden fazla savaşçı tesiste eğitim gördü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading