Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına ilişkin açıklama: 'Memnuniyetle karşılıyoruz'

Rusya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına ilişkin açıklama: 'Memnuniyetle karşılıyoruz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin hayati önem taşıdığını kaydetti. 

Dünya

13.07.2024, 10:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ile ilişkileri düzeltme çağrısına ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ile Suriye'nin normalleşme sürecine girmesinin hayati bir önem taşıdığını belirterek bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini değerlendirdi.

İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar Haberi Görüntüle

'NORMALLEŞME SİNYALLERİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'

Türkiye'nin sürece dair son dönemde önemli adımlar attığına işaret eden Zaharova, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil Türkiye'den (Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi) buna hazır olunduğuna dair son dönemde sinyaller geliyor. Bu eğilimi memnuniyetle karşılıyoruz ve her iki taraftan da bu yönde pratik adımlar atılacağına güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Haberi Görüntüle

'HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR'

Zaharova, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin, Suriye'de kapsamlı bir çözüme ulaşılması ve bölgesel güvenliğin artırılması açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu nedenle ortaklarımızı mümkün olan her şekilde temasları sürdürmeye teşvik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye ihtiyacımız var! Avrupa Politika Analizi Merkezi'nde çarpıcı yorum: Ankara'nın NATO'daki rolü tartışılmaz Türkiye'ye ihtiyacımız var! Avrupa Politika Analizi Merkezi'nde çarpıcı yorum: Ankara'nın... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN BÖLGEDEKİ TÜM ÜLKELERE ÇAĞRI

Astana formatının Suriye'de barışçıl bir çözümün geliştirilmesinde tek etkili uluslararası mekanizma olduğunu kaydeden Zaharova, "Astana formatında Türk ortaklarımızla yakın işbirliğimizi sürdürmeye kararlıyız." şeklinde konuştu.

Zaharova, "(Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşme süreci) Astana formatındakiler dahil olmak üzere, bölgede barış ve istikrar isteyen diğer ülkelerde de arabuluculuk çabalarında yapıcı bir rol oynama potansiyeli görüyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

Habere Tepki Ver

10

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading