Rusya'dan İran'a uyarı! İsrail bu gece saldırabilir

Rusya'dan İran'a uyarı! İsrail bu gece saldırabilir

İran'ın 1 Ekim'de yaklaşık 200 füzeyle İsrail'i hedef almasından sonra tüm dünya gözünü İsrail'e çevirmişti. İsrail'in bu saldırıya karşılık verip vermeyeceği tartışmaların odağına otururken dün Netanyahu'nun ABD Başkanı Biden'la 50 gün aradan sonra görüşmesi ve Savunma Bakanı Gallant'ın açıklamaları bu ihtimali güçlendirdi. İran basını, Rusya'nın İran'ı İsrail saldırılarına karşı uyardığını ve saldırıların bu gece gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu ilettiğini yazdı.

Dünya

11.10.2024, 00:20

İsrail saldırıları sonrası hep İran'ın misillemesi bekleniyordu bu kez tam tersi bir durum söz konusu. 1 Ekim'de İran tarafından atılan hipersonik ve balistik füzeler, Tel Aviv'de diğer kentlerde büyük paniğe neden olmuş, siren seslerini duyan İsrailliler sığınaklara girmişti. Demir Kubbe'nin çaresiz kaldığı saldırılar, Hamas ve Hizbullah dışında yapılan ilk saldırılar olarak da dikkatleri çekti. 

Evin temelinden çıkanlar şaşırttı! Gördüklerine inanamadılar: Yetkiler hemen harekete geçti Evin temelinden çıkanlar şaşırttı! Gördüklerine inanamadılar: Yetkiler hemen harekete geçti Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN İTİKAM AÇIKLAMALARI

Bu saldırılara karşı İsrail'in nasıl bir cevap vereceği ise merak konusuydu. İsrail, saldırılar sonrası Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki saldırılarına kaldığı devam ederken, Gazze'deki sıykırımına da ara vermemeyi tercih etti. İran'a yönelik ise birkaç intikam açıklaması yaptı o kadar. Ancak dün gelişen bazı olaylar İsrail saldırısının yaklaştığına dair önemli işaretler verdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı ABD'ye göndermemesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile 50 günün ardından bir telefon görüşmesi gerçekleştrimesi saldırı konusunda yeni şeyler söylenmesine sebebiyet verdi. Bu arada Savunma Bakanı Gallant'ın İran'a yapılacak saldırıya yönelik açıklaması tartışmaları biraz daha alevlendirdi. Gallant, "İran saldırısı şiddetliydi ama isabetsizdi. Buna karşılık, bizim saldırımız ölümcül, tam isabetli ve en önemlisi şaşırtıcı olacak, ne olduğunu veya nasıl olduğunu anlayamayacaklar. Sadece sonuçları görecekler." demişti. 

Tel Aviv'e füze yağmuru! Lübnan'dan fırlatılan roketler Kfar Qasim'a düştü: Yaralılar var Tel Aviv'e füze yağmuru! Lübnan'dan fırlatılan roketler Kfar Qasim'a düştü:... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN İRAN'A UYARI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ve İsrail, Lübnan'da ve Gazze'de katliamlarına devam ederken ajanslara düşen bir haber gözlerin yeniden İran'a çevrilmesşne neden oldu. İran basınına göre Rusya, İran makamlarını bu geceye karşı uyardı. İsrail'in bu gece İran'a saldırı ihtimalinin yüksek olduğunu haber veren Rusya'nın bu öngörüsü ne kadar doğru göreceğiz. Ancak İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Türkmenistan'a gitmesi ve hava trafiğinde herhangi bir kısıtlmaya gidilmemesi İran'ın saldırı beklentiisnin düşük olduğunu gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading