Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya'dan olası saldırı öncesi İran'a kritik ziyaret: 'İşbirliklerini genişleteceğiz'

Rusya'dan olası saldırı öncesi İran'a kritik ziyaret: 'İşbirliklerini genişleteceğiz'

Rusya'dan İran'a kritik bir ziyaret gerçekleşti. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan tarafından kabul edildi. İkili arasındaki görüşmede işbirliği vurgusu yapıldı.

Dünya

05.08.2024, 23:32

İran-İsrail-Lübnan üçgeninde gerilim had safhaya çıkmışken Rusya'dan İran'a üst düzey bir ziyaret gerçekleşti. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan tarafından başkent Tahran'da kabul edildi.

Para piyasalarının gözü bu haberde! FED bugün faiz kararını açıklayacak Para piyasalarının gözü bu haberde! FED bugün faiz kararını açıklayacak Haberi Görüntüle

"İSRAİL, İŞLEDİĞİ SUÇLARIN KARŞILIĞINI KESİNLİKLE ALACAK"

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınırken Rusya ile İran arasında varılan anlaşmaların uygulanmasının önemi vurgulandı. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "İran ile Rusya arasında çok kutuplu bir dünyayı teşvik etme yönündeki bir işbirliği, kesinlikle güvenliğin daha da artmasına yol açacak ve dünya barışını hakim kılacaktır." dedi. İsrail'in Gazze'deki soykırımına ve savaş suçlarına da dikkat çeken Pezeşkiyan, Hamas Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastla işgal devletinin bölgedeki gerilimi iyice tırmandırmayı amaçladığını belirterek "İran bölgedeki savaşın ve krizin kapsamını genişletmeye çalışmıyor ancak bu rejim (İsrail) işlediği suçların ve küstahlığının karşılığını kesinlikle alacaktır." ifadesini kullandı.

ABD'den Ayşenur Eygi açıklaması! Kongre üyesi ABD'lilere seslendi: 'İsrail tarafından öldürülürseniz ülkemiz bunu umursamayacak' ABD'den Ayşenur Eygi açıklaması! Kongre üyesi ABD'lilere seslendi: 'İsrail tarafından... Haberi Görüntüle

"İRAN EN ÖNEMLİ KİLİT MÜTTFEKİKLERİMİZDEN BİRİ"

Sergey Şoygu ise Rusya'nın İran'ı en önemli kilit müttefiklerinden biri olarak gördüğünü dile getirerek bölgede çok kutupluluğun ve güvenliğin sağlanması yönünde iki ülke arasındaki ortak çabalardan memnuniyet duyduklarını belirtti. Şoygu, "Rusya, Birleşmiş Milletler, BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü gibi uluslararası kuruluşlarda İran ile işbirliğine büyük önem veriyor. Bu işbirliklerini genişletmek için çalışacağız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading