Yandex Metrica

Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci dalga hava saldırısı başladı! Ukrayna'da balistik silah tehdidi!

Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci dalga hava saldırısı başladı! Ukrayna'da balistik silah tehdidi!

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e bu sabah hava saldırıları düzenledi. Art arda yedi patlama meydana geldiği, patlamaların balistik füzelerden kaynaklandığı ortaya çıkarken saldırılarda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.   

Dünya

27.08.2024, 14:59

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı yoğun hava saldırısı bugün de devam etti. Pazar günü başlayan saldırı, Ukrayna'nın çeşitli kentlerini ve enerji alt yapısını hedef alıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yoğun saldırıları bu sabahta devam etti. Savaşın başından bu yana en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştiren Rusya, ikinci günde de hipersonik füzelerle saldırılarına başladı. Rusya, son dönemin en yoğun hava saldırısıyla Ukrayna'da enerji altyapısını hedef almasının ardından saldırılarına devam ediyor. Rus uçaklarının hipersonik füzeler fırlattığının tespit edilmesi üzerine hava saldırısı alarmı verildi. 

Son dakika... Afrin'in güneyinde PKK'dan sızma girişimi! SMO karşılık verdi, TSK topçu birlikleriyle vuruyor Son dakika... Afrin'in güneyinde PKK'dan sızma girişimi! SMO karşılık verdi,... Haberi Görüntüle

100'DEN FAZLA FÜZE VE İHA SALDIRISI 

Ukrayna hava savunma güçleri, ülkenin balistik silah saldırısı tehdidi altında olduğunu söyledi. Ukrayna Devlet Başlanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın şu ana kadar 100'den fazla füze ve 100 kadar kamikaze İHA'ları attığını açıkladı.

55 milyon dolarlık uçak düşürüldü!  R-73 füzesi gökyüzünde avladı! Filo ağır yaralı 55 milyon dolarlık uçak düşürüldü! R-73 füzesi gökyüzünde avladı! Filo... Haberi Görüntüle

RUSYA: UKRAYNA GENELİNDE HAVA VE DENİZ TABANLI SALDIRILAR

Rusya Savunma Bakanlığı ise Kiev, Lviv ve Harkov ve Odesa bölgeleri de dahil olmak üzere Ukrayna genelinde elektrik santrallerini ve ilgili altyapıyı vurmak için uzun menzilli hava ve deniz tabanlı hassas silahların kullanıldığını açıkladı. 

Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın gücü komşularını endişelendiriyor Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın... Haberi Görüntüle

"UZUN MENZİLLİ FÜZE KULLANIMINA YÖNELİK KISITLAMA KALDIRILSIN"

Zelenski, bu saldırının ülkesine yapılan en yoğun saldırılardan biri olduğunun altını çizerek ağırlıklı olarak kritik öneme sahip enerji altyapılarının hedef alındığını ve ülkesinin enerji sisteminde büyük hasar meydana geldiğini ifade etti. 

Zelenki,Rus saldırısının başta Kiev olmak üzere Ukrayna'nın birçok bölgesini etkilediğini söyledı. Zelenski, batılı ülkelere Ukrayna'nın uzun menzilli füze kullanmasına yönelik konulan kısıtlamaların kaldırılması çağrısı yaptı. Zelenskiy, Avrupa hava kuvvetlerinin Ukrayna'nın hava savunmasıyla birlikte çalışması halinde “hayatları korumak için çok daha fazlasını yapabileceğini” söyledi.

Çiçeği burnunda bakandan Türkiye sözleri: Çiçeği burnunda bakandan Türkiye sözleri: "İşbirliğini geliştirmek için sabırsızlanıyorum" Haberi Görüntüle

12 ELEKTRİK TRAFOSU VE UÇAK DEPOLAMA ALANI VURULDU 

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna'nın enerji altyapısına sabah saatlerinde düzenlediği büyük saldırıda, 12 bölgedeki elektrik trafo merkezlerini, gaz kompresör istasyonlarını ve uçak depolama alanlarını vurduğunu bildirdi. 

6 ceset akıllarını başlarına getirdi: ABD'den Gazze için ateşkes müzakerelerinin sonuçlanması çağrısı 6 ceset akıllarını başlarına getirdi: ABD'den Gazze için ateşkes müzakerelerinin... Haberi Görüntüle

DÜNYADAN RUSYA'YA TEPKİLER

ABD Başkanı Joe Biden saldırıları “çirkin” olarak nitelendirerek Washington'ın Ukrayna'nın enerji şebekesini desteklemeye devam edeceğini söyledi. Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy de “Rusya'nın sivil altyapıya yönelik korkakça füze ve insansız hava aracı saldırılarını” kınadı.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading