Yandex Metrica

Rusya'nın korktuğu başına geldi: Ukrayna, Kursk'ta kalıcı olacak

Rusya'nın korktuğu başına geldi: Ukrayna, Kursk'ta kalıcı olacak

Ukrayna, 6 Ağustos'ta karşı saldırı olarak değerlendirilebilecek biçimde Rusya'nın Kursk bölgesine saldırı başlatmış ve bölgede önemli sayılabilecek bir ilerleme kaydetmişti. Bir anda Ukrayna topraklarını işgal eden Rusya, kendi topraklarının işgal edildiğini görmüştü. Anlaşılan o ki Ukrayna, Rus topraklarında kalıcı olmak istiyor. Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Telegram hesabından yaptığı açıklama önemli detaylar barındırıyor.

Dünya

14.08.2024, 20:55

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kursk'taki son durumla ilgili yapılan toplantıya ilişkin bilgi verdi. Telegram hesabından açıklama yapan Zelenski, toplantıda temel konuların ele alındığını bildirirken insani yardım ve bölgede askeri komutanlıklar kurulması gibi konuların görüşüldüğünü söyledi. Rus topraklarında aktif şekilde adımlar attıklarını belirten Zelenski, "Güçlerimiz, uluslararası sözleşmelerin ve uluslararası insancıl hukukun hükümlerine sıkı sıkıya bağlı kalıyor." dedi.

Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Haberi Görüntüle

UKRAYNA BAYRAĞI ASTILAR

Bu arada Ukrayna güçlerinin Zaoleşenka köyünü ele geçirdiğine haberler ve köyde Rus bayrağının indirilip Ukrayna bayrağının asıldığı görüntüler ülke basınında yer aldı. Ukraynalı gazeteciler de Rus topraklarından yayın yapmaya başladı.

İki büyük felaket senaryosu! Bill Gates yatıyor kalkıyor bunu düşünüyor! Geceleri uykularını kaçırıyor! İki büyük felaket senaryosu! Bill Gates yatıyor kalkıyor bunu düşünüyor!... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya ise Kursk'ta Ukraynalı askerlere yönelik operasyonların sürdüğünü bildirdi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Ukrayna ordusunun son 24 saatte 270 askerini ve 16 zırhlı aracını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca 18 Ukraynalı askerin de esir alındığının  belirtildiği açıklamada "Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'tan bugüne kadar Kursk yönünde 2300 askerini ve 37 tank, 32 zırhlı personel taşıyıcı, 18 piyade savaş aracı, 192 zırhlı aracını kaybettiği" kaydedildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca Ukrayna'nın Rus topraklarına İHA ve Toçka-U taktik füzeleriyle saldırı girişiminde bulunduğu ancak bu girişimin engellendiği duyuruldu. 

Siyonistin soykırımda yeni planı! İsrail basınından çarpıcı iddia: Hükümet o bölgeyi ilhak edecek! Siyonistin soykırımda yeni planı! İsrail basınından çarpıcı iddia: Hükümet o... Haberi Görüntüle

KURSK NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ'NDE DURUM

Çatışmaların merkezinde bulunan Kursk Nükleer Güç Santrali'nde ise durum normal. Rus Rosenergoatom şirketinden yapılan açıklamada santralin çalışmasında herhangi bir aksama olmadığı ve her iki güç ünitesinin de normal biçimde çalıştığı belirtildi. Ayrıca Rusya Federal Tıbbi ve Biyoloji Ajansı da yaptığı açıklamada santralin yakınlarında bulunan Kurçatov kentindeki,radyasyon seviyesinin normal düzeyde olduğu duyuruldu. Açıklamada 210 kontrolün yapıldığı ve göstergelerin normal olduğu bildirildi.

Ukrayna'da ölü sayısı artıyor: Rus ordusunun balistik füzelerle saldırdığı bildirildi Ukrayna'da ölü sayısı artıyor: Rus ordusunun balistik füzelerle saldırdığı bildirildi Haberi Görüntüle

UKRAYNA'NIN KURSK'A SALDIRISI

Ukrayan ordusu 6 Ağustos'ta Rusya sınırları içinde bulunan Kursk'a saldırı başlatmış ve taraflar arasında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. Bölgede acil durum ilan edilirken ilk planda 121 kişi bölgeden tahliye edilmişti. Saldırılar sonucunda şimdiye kadar 12 kişi hayatını kaybederken 121 kişi de yaralanmıştı. Kursk bölgesinin Vali Vekili Aleksey Smirnov, 28 yerleşim biriminin Ukrayna ordusunun kontrolünde bulunduğunu, Ukrayna'nın 12 kilometre derinliğe girdiğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading