Sitede Ara

Sadece Nasrallah değil halefi Safiyuddin de hedef alındı: Hizbullah'tan açıklama geldi

Sadece Nasrallah değil halefi Safiyuddin de hedef alındı: Hizbullah'tan açıklama geldi

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in de hedef alındığı bildirildi. İsral ve Batılı kaynaklar Safiyuddin'in öldüğünü öne sürerken Hizbullah kaynakları yaşadığını belirtiyor.

Dünya

27.09.2024, 21:25

Katil İsrail, Hizbullah'a çatışmaların başladığı tarihten bu yana en büyük saldırısını bu akşam saatlerinde gerçekleştirildi. İki tonluk bombalarla Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bulunan Dahiye'ye saldıran işgal ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef aldı. İsrail, Hizbullah'ın merkez karargahına düzenlenen bu saldırıda Nasrallah'la beraber diğer üst düzey Hizbullah komutanlarını öldürmek istedi. En az 10 füzenin atıldığı saldırıda 6 bina tamamen yıkıldı.

İsrail ve Batı medyasında çıkan haberlerde Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü belirtirken Hizbullah, Safiyuddin'in yaşadığını duyurdu.

Biden'ın gemileri yaktı! Putin'e savaş resti: Bu savaştan galip çıkamayacak Biden'ın gemileri yaktı! Putin'e savaş resti: Bu savaştan galip çıkamayacak Haberi Görüntüle

6 BİNA YERLE BİR OLDU

Hizbullah'a yakın bir kaynak ise İsrail'in bu büyük saldırısında altı binanın yerle bir olduğunu bildirdi. İsrail ordusu da altı binanın yıkıldığını doğruladı.

Bölgeye ambulansların intikal ettiği ve, sirenlerin çaldığı görüldü. Saldırı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Lübnan'daki Hizbullah'ı hedef almaya devam edeceğine dair söz vermesinin hemen ardından geldi.

Saldırı sonrası İsrail'in tüm hava üsleri ve askeri merkezleri yüksek alarm durumuna getirildi. İşgalciler, Nasrallah'ın hedef alındığı saldırının ardından Hizbullah'tan kapsamlı bir saldırı bekliyor.

Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun kenarında! Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun... Haberi Görüntüle

MİKATİ: "ÇOK FAZLA CAN KAYBI VAR"

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ilk belirlemelere göre İsrail'in başkent Beyrut'a düzenlediği bir dizi hava saldırısının çok fazla can kaybına yol açtığını belirtti. ABD'de bulunan Mikati, aptığı yazılı açıklamada, "Elde edilen verilere göre, düşman İsrail'in Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği bir dizi hava saldırısı çok fazla can kaybına yol açtı." ifadelerini kullandı. Mikati, Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ile telefonda görüştüğünü belirterek "Yeni saldırı, düşman İsrail'in uluslararası ateşkes çağrılarıyla ilgilenmediğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan edildi Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan... Haberi Görüntüle

LÜBNAN SAĞLIK BAKANLIĞI: "2 ÖLÜ, 76 YARALI VAR"

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarının can kaybına ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in savaş uçaklarının Dahiye bölgesini peş peşe bombalamasında ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, 76 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılardan 15'inin hastanelere kaldırıldığı, diğerlerinin ise yaralarının hafif olduğu ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading