Yandex Metrica

Sadece yalan söylüyor: Netanyahu'dan Gazze'deki sivil ölümler ve Batı Şeria'sız harita savunması

Sadece yalan söylüyor: Netanyahu'dan Gazze'deki sivil ölümler ve Batı Şeria'sız harita savunması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de öldürdüğü sivilleri yine görmedi. Daha önce yaptığı açıklamada 15 bin civarında sivil öldürdüklerini iddia eden Netanyahu, şimdi de İsrail ordusunun sivillerin hayatını koruyarak saldırı düzenlediğini iddia etti.

Dünya

05.09.2024, 08:29

Uluslararası basın mensuplarıyla toplantı yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de az sayıda sivil öldürdüklerini iddia etti. Camiden, okula, hastaneden çadırlara kadar her yeri havadan uçaklarla, yerden tanklarla bombalayan İsrail'in az sayıda sivil öldürdüğünü savunan Netanyahu, Gazze'deki saldırılar sırasında sivillerin zarar görmemesi için hiçbir ordunun almadığı kadar önlem aldığını söyledi.

Türkiye'yi vuracağız demişlerdi: Asya ülkesi milyarlarca dolarlık savunma projesini onayladı! Türkiye'yi vuracağız demişlerdi: Asya ülkesi milyarlarca dolarlık savunma projesini onayladı! Haberi Görüntüle

SİVİL ÖLDÜRMÜYORLARMIŞ

Refah'ta öldürülen sivillerin tamamını Hamaslı olarak gösteren İsrail Başbakanı, 2 bin Hamaslının öldürüldüğünü ve saldırılarda sadece 20 Filistinli sivilin öldüğünü öne sürdü. Filistinlilerin saldırılardan önce güvenli bölgeye geçtiği yalanını söyleyen Netanyahu, sivillere çadır, su şebekesi, kanalizasyon ve gıda sağladıklarını iddia etti. Oysa İsrail'in çadırları bombaladığı ve özellikle sivil ölümlerini artırmak için buraları hedef seçtiği, su kaynaklarını yok ettiği ve Gazzeli sivilleri açlığa mahkum ettiğini tüm dünya görüyor ve biliyor. Hiç zorlanmadan bu yalanları söyleyen Netanyahu, İsrail'in Gazze'de çocuk felci aşısı yapılmasına izin verdiğini belirterek insani özelliklerinin ne kadar yüksek olduğunu anlatmaya çalıştı. Sadece Gazze'de 41 bine yakın sivili katlinden sorumlu Netanyahu, "Bu politikadan vazgeçmeyeceğim, insani siyaset yürütmekten, aşı politikasından ve sivil ölümlerini azaltarak savaşmaktan vazgeçmeyeceğim." dedi.

İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor Haberi Görüntüle

BATI ŞERİA'SIZ HARİTAYI SAVUNDU

Netanyahu bu arada basın toplantısında Batı Şeria'nın gösterilmediği haritayı savundu. Gelen eleştirileri "Bu harita Ölü Deniz'i de göstermiyor. Ürdün Nehri'ni de göstermiyor." sözleriyle savuşturmaya çalıştı. Gazze'deki katliama kılıf bulmaya çalışan Netanyahu, Gazzelileri sürmek istemediklerini asıl Gazzelilerin kendilerini sürmek istediğini öne sürdü. Batı Şeria'yı haritada göstermeyen Netanyahu, Batı Şeria yerine İbranice karşılığı olan "Judea ve Samaria" ifadelerini kullandı.

Refah ve Philadelphia Koridoru konusundaki ısrarını da sürdüren Binyamin Netanyahu, Refah'tan çekilmeleri halinde esirleri kurtaramayacaklarını söyledi. Netanyahu, "Eğer biz Refah'tan çekilirsek, Philadelphia Koridoru'ndan çekilirsek, hiçbir baskı kalmayacak. Esirleri alamayacağız." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading