Yandex Metrica

Sağlık teknolojisinde dev hamle! Elon Musk'tan çığır açan bir proje daha: BlindSight çipini duyurdu!

Sağlık teknolojisinde dev hamle! Elon Musk'tan çığır açan bir proje daha: BlindSight çipini duyurdu!

Dünyanın en zengin insanlarından olan Elon Musk nörolojik rahatsızlığı bulunan hastalar için geliştiridiği Neuralink'in başarıya ulaşmasının ardından yeni projesi BlindSight'i duyurdu. Musk yeni projesiyle kısmi ve tamamen görme yetisini kaybeden hastaların görmesini sağlayacak projesi için insanlı onay almayı bekliyor.

Dünya

23.08.2024, 17:15

Tesla, SpaceX, Neuralink ve X gibi şirketlerin sahibi dünyanın en zengin iş insanlarından olan Elon Musk, mucizevi bir projeye daha imza atacağını duyurdu. 2020 yılı Ekim ayında Neuralink için ilk insanlı deneylerine başlayan Musk, kişilerin beynine yerleştirdiği çip ile demans, MS, Alzheimer gibi hastalıkların tedavi edilebileceğini açıklamıştı.

ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı Haberi Görüntüle

NEURALİNK BÜYÜK BAŞARIYA ULAŞTI

İlk insanlı deneylerindeise Musk'ın beyin çiği takılan felçli bir hastanın satranç oynadığı ve düşünce gücüyle bilgisayara komut vermesi çok konuşumuştu.

Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın gücü komşularını endişelendiriyor Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın... Haberi Görüntüle

YENİ RPOJESİ BLİNDSİGHT

Musk Neuralink çipinin başarıya ulaşmasının ardından körlüğü tedavi edebilecek bir projeyi daha hayata geçirmek istediğini belirterek, “Muhtemelen doğuştan kör olan insanlar bile 'Neuralink’ çipini kullanarak görmesini sağlayacağız.'' demişti. 

Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur farklı ekleniyor! Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur... Haberi Görüntüle

KÖRLÜĞÜN TEDAVİSİNDE  YENİ UMUT

Elon Musk BlindSight adını verdiği ve görme yetisini kısmen veya tamamen kaybeden kişile için hazırlamış olduğu yeni projesi hakkında 2022'deki Neuralink Show & Tell lansmanında, “İnsanlarda hedefleyeceğimiz ilk iki uygulama görmeyi geri kazandırmaktır ve bence bu, bir kişi doğuştan kör olduğu gibi hiç görmemiş olsa bile görmeyi geri kazandırabileceğimize inanmamız açısından dikkate değerdir. Korteksin görsel kısmı hala orada. Daha önce hiç görmemiş olsalar bile, görebileceklerinden eminiz'' demişti. 

Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi haber Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi... Haberi Görüntüle

ONAY SONRASI İNSAN DENEYLERİ BAŞLAYACAK

Kasım 2023'te Elon Musk, Neuralink'in bir görme çipi üzerinde çalıştığını, ancak hazır olmasının birkaç yıl alacağını paylaşmıştı. Musk ise, ilk insan denemeleri için yasal onay almaya odaklanmış durumda. İnsanlı deneylere geçilmesi halinde ise beyne yerleştirilmesi beklenen çip ile körlüğün tedavisi de mümkün hale gelebilecek.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading