Saldırının asıl nedeni KAAN mı? Mossad, 'Araplara o teknolojiyi vermeyin' diyor

Saldırının asıl nedeni KAAN mı? Mossad, 'Araplara o teknolojiyi vermeyin' diyor

PKK/YPG'ye ihale edilen terör saldırısının asıl nedeni hâlâ gizemini koruyor. Savunma sanayiinin kalbi TUSAŞ'ın niçin hedef seçildiğine dair Rus medyasında dile getirilen yorumlar zihin açıcı işaretler barındırıyor. 

Dünya

24.10.2024, 14:21

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne yönelik terör saldırısının nedenlerine ilişkin pek çok iddia ortaya atıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrının ardından terör örgütünün lağvedildiğinin bizzat Öcalan'ın ağzından duyurulması ihtimali belirdi. Bu durum, ABD-İsrail tarafından taşeron olarak kullanılan örgütün Kandil'deki yönetimini panikletmeye yetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tataristan başkenti Kazan'da BRICS zirvesine katılması da ABD'nin dolar hegemonyasına karşı Ankara'nın şimdiye dek yaptığı en etkili hamle olarak dikkat çekti. 

TUSAŞ'a saldırının tüm bunlara cevap mahiyetinde 'olağan şüpheliler' tarafından organize edildiği düşünülse de saldırının ardındaki asıl nedene ilişkin dile getirilen iddialar birbirinden çarpıcı ihtimalleri ortaya koydu. 

En dikkat çekici tespit ise İsrail'in bölgedeki hava üstünlüğünün devam etmesi için Körfez ülkelerine F-35 savaş uçağı satmayan ABD'nin, Millî Muharip Uçak KAAN'a yönelik ilgiden rahatsızlık duyduğu görüşü oldu. 

Almanya halkı, hükümete karşı! İsrail’e silah satışın büyük çoğunluk desteklemiyor Almanya halkı, hükümete karşı! İsrail’e silah satışın büyük çoğunluk desteklemiyor Haberi Görüntüle

SUUDİ ARABİSTAN KAAN'A ORTAK OLMA YOLUNDA

Washington'un 5. nesil uçak vermediği ülkelerden Suudi Arabistan, Ankara'ya ardı ardına heyetler gönderdi. Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman temmuz ayında Ankara'ya gelerek TUSAŞ'ı ziyaret etti ve Millî Muharip Uçak hakkında enine boyuna bilgilendirildi. 

Prens Halid, insansız hayalet uçaklar ANKA-3 ve KIZILELMA ile birlikte Türkiye'nin 6. nesil harekât planlarını da ilgiyle dinledi. Halid bin Selman'ın ziyaretinin ardından bir sonraki temas 14 Ekim'de gerçekleşti. Suud Hava Kuvvetleri Komutanı Türki bin Bandar el-Suud, TUSAŞ'a gelerek Millî Muharip Uçak KAAN hakkında tafsilatlı bilgi aldı. 

Henüz teyit edilmemiş iddialara göre Riyad yönetimi KAAN projesine ilk etapta 100 uçak satın alarak ortak olmak istiyor. Havacılık teknolojilerinde yoluna Türkiye ile birlikte devam etmek isteyen Suud yönetimi, iki ülke savunma bağlarını güçlendirme amaçlı çok sayıda adım attı. 

ASELSAN ve ROKETSAN'la yapılan anlaşmalar, Baykar'la imzalanan ve toplam değeri 3 milyar doların üzerine çıkan ortak üretim sözleşmesi bunlar arasında bulunuyor. 

Üstelik Millî Muharip Uçak KAAN'a göz kırpan tek Körfez ülkesi Suudi Arabistan değil. Bölgede diğer bazı ülkelerin de bu projeye yönelik ilgisi biliniyor. 

Kuzey Koreliler Karadeniz'e geliyor! Ruslar için harp edecekler Kuzey Koreliler Karadeniz'e geliyor! Ruslar için harp edecekler Haberi Görüntüle

GELİŞMELER YAHUDİLERİ PANİKLETTİ

Arap ülkelerine 5. nesil uçak satılmasına bugüne dek engel olan Yahudiler, KAAN savaş uçağıyla elde edilecek yeteneği 'güvenliklerine' doğrudan tehdit olarak görüyor. 

Bu durum TUSAŞ'a yönelik saldırının ardından onlarca ülkede flaş gelişme olarak duyurulan haberlere yapılan yorumlarda kendini gösterdi. 

Özellikle Rus medyasının amiral gemisi Russia Today'de TUSAŞ'a saldırıya dair yayınlanan haberin altına yazılanlar, birbirinden ilginç ihtimalleri ve terörün ardındaki olağan şüpheliyi açığa vurdu.

İşte yabancıların gözünden saldırı analizleri...

Russia Today haberine yapılan TUSAŞ yorumları oldukça dikkat çekici

  • Neden TUSAŞ ve neden şimdi? SAHA EXPO'nun evsahibi Türkiye, askerî havacılıkta inanılmaz işler yapıyor. Mossad bu saldırıyla "Arapları nasıl yüksek teknolojiyle donatmaya cüret edersiniz?" demiş olabilir.
  • Eminim ki Amerika bunu yapması için teröristlere ödeme yapmıştır.
  • Tahmin edin kim? ABD, BRICS'e katılmak isteyen Türkiye'ye proksi olarak kullandığı Kürtlerle bedel ödetiyor. Türkiye NATO'dan çıkarsa İttifak paramparça olur.
  • CIA'nın onları bu kadar çabuk kullanması için bu aptal kuklaların nasıl bir zihin profili var? Anında kurban ediliyorlar.
  • Sanırım bu ABD, İngiltere veya İsrail'in işi. Bu 3 terörist devlet bu tip kötü şeyleri yapmaya muktedirdir.
  • Batı müttefik olarak Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamaz. Şimdi panikliyorlar. 
  • Türkiye karşılık olarak İsrail gibi davranmayacak çünkü Türkler İsrail'den daha medeni.
  • NATO, BRICS'e reaksiyon gösteriyor. Güçlü durmaya devam edin. 
  • Arkasındaki gayet açık: PKK, CIA'nın koruduğu köstebektir.
  • Mossad tarafından getirildiniz!
  • Bu, NATO'nun Erdoğan'a BRICS'e olan ilginizden pek memnun değiliz deme şekli.
  • NATO, Türkiye'nin BRICS'e katılma isteğine Kazan'a terör saldırısı düzenleyerek karşılık verdi.
  • Bu bir terör saldırısı değil, Erdoğan'a NATO'dan ayrılma zamanının geldiğine dair bir mesaj.
  • Türkiye NATO'yu bırakıp BRICS'e uyarsa kendi 11 Eylül'ünü yaşayacak. Bu sadece başlangıç. İşte size gerçek batı demokrasisi! 
  • Amerikan köpekleri Filistin direnişine yönelik Türk yardımını engellemeye çalışıyor. 
  • Eğer Türkiye NATO'dan ayrılırsa, NATO destekçileri NATO'yu şimdiye kadarki en güçlü askeri ittifak olarak adlandırma sloganını bırakabilirler. Bu yüzden Türkleri ve onun BRICS'e olan ilgisini yavaşlatmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Eğer Türkler BRICS'e katılırsa ve BRICS askeri bir ittifak haline gelirse NATO, köpekbalıklarıyla dolu bir havuzdaki küçük bir balık gibi görünmeye başlayacaktır.

 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading