Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam

Savaş Asya'ya yayıldı! Devlet başkanı onayı verdi: Binlerce asker cepheye gidiyor

Savaş Asya'ya yayıldı! Devlet başkanı onayı verdi: Binlerce asker cepheye gidiyor

Rusya-Ukrayna savaşı iki bucuk yılı devirirken, Moskova'ya destek Asya ülkesinden geldi. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore başkenti Pyongyang'ı ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kim Jong-Un ile bir dizi askeri anlaşma imzaladı. Öte yandan aktarılan bilgilerde Kuzey Kore'nin Ukrayna cephesine asker göndereceği belirtiliyor.

Dünya

02.07.2024, 14:28

Rusya'nın kırmızı çizgisi biliniyor NATO Ukrayna'ya asker gönderirse, ittifak ortak savaşan biri olarak kabul edilecek ve askerleri hedef alınabilecek. Peki ya NATO'nun kırmızı çizgileri? Kore yarımadasından şaşırtıcı bilgiler gelirken bu soru her zamankinden daha fazla sorulmayı hak ediyor. Güney Kore medyasına göre Kuzey Kore, Rusya'ya destek amacıyla Ukrayna cephesine binlerce asker gönderme kararı aldı.

F-16 ararken Su-27 buldular! İskender M vurdu, savaş uçağı küle döndü F-16 ararken Su-27 buldular! İskender M vurdu, savaş uçağı küle... Haberi Görüntüle

12000 ASKER CEPHEYE

TV Chosun, bu askerlerin mühendislik birliklerine ait olduğunu ve askeri birlikleri destekleme niyetinde olduklarını belirten TV Chosun, "Aktif görevdeki Kuzey Kore askerlerinin Temmuz ayında Ukrayna'daki savaşın en büyük savaş alanı olan işgal altındaki Donetsk bölgesine konuşlandırılması bekleniyor" dedi.

Amerikan medyası tarafından da aktarılan bilgiler, Kuzey Kore Merkezi Askeri Komisyonu'nun Kuzey Kore ordusunun mühendislik birimini Donetsk'e gönderme kararını çağrıştırıyor. Ukrayna'ya gönderilen askerlerin kesin sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte dört tugaydan oluşan veya 10.000 ila 12.000 arasında Kuzey Koreli olduğu tahmin ediliyor.

Güney Koreli bir hükümet yetkilisi TV Chosun, Güney Koreli bir hükümet yetkilisi TV Chosun, "Kuzey Kore'nin Temmuz ayı başlarında Donetsk'e büyük bir mühendislik gücü göndermesi bekleniyor. Amaç, savaşta yok edilen şehri yeniden inşa etmektir" ifadelerini kullandı. 

Dolayısıyla Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya yönelik bu müdahalesi Ukraynalılarla kavgayla sonuçlanmamalıdır. Rus askeri uzmanı Rüstem Klupov, "Dil, silah, destek sistemleri ve askeri eğitimdeki farklılıklar, Kuzey Kore'nin Ukrayna cephesine derhal asker göndermesine yetmeyecek kadar büyük" dedi.

Ankara Kara Kıta'daki ayak izini genişletiyor! Komşu korku içinde duyurdu: Türkiye'nin Afrika harekatı Ankara Kara Kıta'daki ayak izini genişletiyor! Komşu korku içinde duyurdu:... Haberi Görüntüle

ABD YAKIN TAKİPTE

Kuzey Kore'nin asker göndermesi henüz mümkün değil. Birçok gözlemci, Kuzey Kore'nin bu takviyelerinin, Rusya'nın ordusunun bir kısmını Mayıs ayından bu yana korkunç kayıplar verdiği cepheye yönlendirmesine olanak sağlayacağına inanıyor . Bu Kuzey Kore birliklerinin Ukrayna ordusu tarafından hedef alınması çok muhtemel.

Kuzey Kore ordusunun Ukrayna'daki varlığı bile hâlâ şaşırtıcı olurdu. 25 Haziran'da düzenlenen basın toplantısında Pentagon sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, bunun "  kesinlikle izlenmesi gereken bir şey" olduğunu söyledi. 

Sözlerine devam eden yetkil, sanırım Kuzey Kore askeri personelinden sorumlu olsaydım, kuvvetlerimi Ukrayna'ya karşı yasadışı bir savaşta top yemi olarak görevlendirmek üzere gönderme tercihlerimi sorgulardım. Ve Rus kuvvetlerinin uğradığı kayıpların türünü de gördük, diye ekledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading