Yandex Metrica

Savaş burada bitecek! Uzmanlardan çarpıcı yorum: Ruslar için yıkıcı bir yenilgi olacak!

Savaş burada bitecek! Uzmanlardan çarpıcı yorum: Ruslar için yıkıcı bir yenilgi olacak!

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin uzmanlardan çok çarpıcı bir açıklama geldi. Ukrayna-Rusya savaşının biteceği yer burası diyen uzmanlar "Bu bölgenin geri alınması Putin için yıkıcı bir yenilgi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Dünya

19.06.2024, 15:24

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Kırım, Ukrayna ordusunun en önemli ilerlemeleri kaydettiği merkezi sahne haline geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, savaşın mevcut aşamasında yarımadanın ve Karadeniz'in kontrolüne sahip olmanın stratejik önemini vurguladı.

Business Insider dergisinin danıştığı uzmanlar, 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen bu bölgenin geri alınmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e büyük bir darbe olacağı ve silahlı çatışmanın gidişatını önemli ölçüde değiştireceği konusunda hemfikir.

Rusya'nın, savaşın en büyük beygir gücü haline gelen bölgeyi yasadışı bir şekilde işgal etmesinin ve sahipliğini talep etmesinin üzerinden on yıl geçti. Aslında, ilhaktan bu yana, Ukrayna sürekli olarak bunun yasadışı bir işgal olduğunu kınadı. Aslında, bölge çatışmanın parlama noktası oldu ve Zelensky, Rusya ile yapılacak herhangi bir barış anlaşmasının Kırım'ın iadesini içermesi gerektiği konusunda defalarca ısrar etti.

Terör devleti yine karıştı! Harediler zorunlu askerliğe karşı ayaklandı: İsrail polisinden sert müdahale Terör devleti yine karıştı! Harediler zorunlu askerliğe karşı ayaklandı: İsrail... Haberi Görüntüle

NATO'NUN DESTEĞİ BASKIYI ARTTIRDI

Son zamanlarda Ukrayna, Rusya'nın hava savunmasının kaldırılması ve Balbek havaalanına yapılan bir başka saldırı da dahil olmak üzere Kırım'a yönelik birçok saldırıyı başarıyla tamamladı. Avrupa Politika Analizi Merkezi'nde analist olan Elina Beketova, Rusya'nın yarımadadaki askeri konumunun zayıflamasını, saldırıların titiz bir şekilde hazırlanmasına ve NATO'nun hem hava hem de uydu desteğine bağlıyor.

Karadeniz'deki Rus filosu, Ukrayna'dan gelen deniz insansız hava aracı saldırılarından da ağır kayıplar verdi ve bu da bu deniz şeridi üzerinden önemli tahıl sevkiyatlarının yeniden başlamasına izin verdi ve bu süreçte Rus filosunun operasyonlarının Sivastopol'dan taşınmasını zorladı. Ayrıca Ukrayna ordusu, Rusya'nın amiral gemisi Moskva'yı batırmayı başardı ve bu da Rusya üzerindeki baskıyı artırdı.

Bir diğer önemli hedef, Kırım'ı Rusya anakarasına bağlayan Kerç köprüsüdür. Rus kontrolünün sembolü olarak görülen altyapı, Ukrayna'dan birçok kez saldırıya uğradı. Henüz yok edilmemiş olmasına rağmen, savunmasızlığı Rusya'yı onu korumak ve bu altyapıya olan bağımlılığını azaltmak için adımlar atmaya zorladı.

2008 finansal krizinden daha büyük bir çöküş yolda: Her şeye hazır olun! Dünyaca ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu 2008 finansal krizinden daha büyük bir çöküş yolda: Her şeye... Haberi Görüntüle

SAVAŞIN BİTECEĞİ BÖLGE 

Tarihsel olarak Kırım, hem askeri hem de sembolik olarak Rusya için önemli bir değere sahiptir. 1783'te Büyük Katerina tarafından ilhak edilmesinden bu yana, yarımada Rus askeri stratejisinin merkezinde yer aldı. Kırım'ın kaybı sadece askeri değil, aynı zamanda Rusya'nın moralini ve kamuoyu algısını etkileyen psikolojik bir darbe olacaktır.

Ukrayna'nın Kırım'a yönelik devam eden saldırıları ve özellikle F-16 savaş uçaklarının olası gelişiyle gelecekteki saldırılar, Rusya'nın savunması üzerindeki baskıyı artırıyor. Lahey'deki Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden Frederik Mertens, yarımadadaki sınırlı Rus manevra kabiliyetinin etkili bir saldırıyı kolaylaştırabileceğini belirtti.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nden Maria Snegovaya ise Rusya'nın Kırım'ı kaybetmeyi göze alamayacağı konusunda ısrar ediyor ve bu da onu gelecekteki müzakerelerde bir pazarlık kozu haline getiriyor. Zelensky'nin ordusunun yarımadayı geri alma yeteneği, Ukrayna'daki savaşın sonunu belirleyen ve bölgedeki güç dengesini yeniden tanımlayan belirleyici faktör olabilir.

Habere Tepki Ver

0

3

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading