Savaş çanları çalıyor: O ülkeden Tayvan'ın etrafını kuşatan askeri tatbikat

Savaş çanları çalıyor: O ülkeden Tayvan'ın etrafını kuşatan askeri tatbikat

Çin, Tayvan’ı kuşatma ve Tayvan çevresinde hava deniz savaşı tatbikatlarına başladı. Uçuşlar ve gemi devriyeleri, Çin'in gece saatlerinde Ada çevresinde başlattığı askeri tatbikatın parçasını oluşturdu. Tayvan'dan yapılan açıklamada ise ''Ada çevresinde Çin'e ait 25 askeri hava aracı ve 7 gemi görüldü.'' denildi.  

Dünya

14.10.2024, 11:56

Bölgede tabnsiyon yükseldi savaş çanları çalmaya başladı. Çin, Tayvan'ın etrafını kuşatan kapsamlı askeri tatbikata başladı. Çin’in en büyük komutanlıklarından PLA Doğu harekat bölge komutanlığı doğrudan Tayvan’ı tehdit eden bir muharebe eğitim videosu yayınladı. Videonun sonunda Tayvan’ın bağımsız bir ülke olmadığı ima ediliyor.

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun Doğu Cephesi Komutanlığından yapılan açıklamada, tatbikata "Müşterek Kılıç-2024B" adı verildi. Söz konusu tatbikata kara, hava, deniz ve roket kuvvetlerinden birliklerin katıldığı bildirildi.

Bu bir yardım çağrısıdır: Interpol 46 kadın cinayeti için iş birliği bekliyor! Bu bir yardım çağrısıdır: Interpol 46 kadın cinayeti için iş... Haberi Görüntüle

''PROVOKATİF EYLEM''

Komutanlık Sözcüsü Li Şi, tatbikatın Tayvan'ın bağımsızlığını savunan unsurlara karşı "güçlü caydırıcılığı" amaçladığını belirtirken Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan jet yanıt geldi.

Açıklamada, "Çin ordusunun irrasyonel ve provokatif eylemi" olarak nitelendirildi. Açıklamabının devamında tatbikat kınanırrken karşılık için uygun güçleri devreye sokarak egemenliklerin koruyacağı vurgulandı.

Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa fark Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa... Haberi Görüntüle

7 SAVAŞ GEMİSİ GÖRÜLDÜ

Tayvan Savunma Bakanlığının sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, saat 08.00'e dek 25 askeri hava aracının Ada çevresinde uçtuğu, bunlardan 16'sının Tayvan Boğazı'nda, tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan "orta çizgi"nin ötesine geçtiği ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği sahada uçtuğu kaydedildi. Ada çevresinde Çin donanmasına ait 7 savaş gemisinin de tespit edildiği belirtildi.

Uçuşlar ve gemi devriyeleri, Çin'in gece saatlerinde Ada çevresinde başlattığı askeri tatbikatın parçasını oluşturuyor.

Gazze'de katliam yapan İsrail'den pişkin açıklama: Yemek yerken saldırmak savaş suçudur! Gazze'de katliam yapan İsrail'den pişkin açıklama: Yemek yerken saldırmak savaş... Haberi Görüntüle

TATBİKAT HEDEFLERİ

Çin Ordusu'nun Tayvan çevresinde başlattığı Ortak Kılıç B tatbikatı için yayınladığı hedefler şu şekilde; 

▪️Ortak deniz-hava muharebe hazırlık devriyesi ve savaş alanı kontrolünün ortak ele geçirilmesi. 

▪️Kilit liman ve bölgelerin ablukası ve kontrolü. 

▪️Deniz ve kara hedeflerine yönelik saldırılar.

Yer yerinden oynayacak: İHA üretiminde skandal iddia: İnsan ticareti mi yapılıyor? Yer yerinden oynayacak: İHA üretiminde skandal iddia: İnsan ticareti mi... Haberi Görüntüle

ZAMANLAMA MANİDAR

Tayvan'ın çevresini kuşatan kritik tatbikat, Ada'daki hükümetin lideri Lai Ching-te'nin ilk "Ulusal Gün" konuşmasının ardından geldi.

Lai, 1912'de Çin Cumhuriyeti'nin kurulmasına giden süreci başlatan 1911 Devrimi'nin başlangıç yıl dönümü olan ve Ada'da "Ulusal Gün" olarak kutlanan 10 Ekim'de yaptığı konuşmada, Pekin yönetiminin Tayvan'ı temsil etmeye hakkı olmadığını savunmuştu.

Tayvan'da hükümetin devamı olduğunu iddia ettiği Çin Cumhuriyeti ile Çin ana karasında hakim Çin Halk Cumhuriyeti'nin birbirinin boyunduruğunda bulunmadığını, bu yüzden Çin'in Tayvan'ı temsil hakkı olmadığını dile getiren Lai, "ilhaka ve egemenlik gasbına karşı direnecekleri" mesajını vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading