Savaş onların kaderi mi? Lübnan'a sığınmışlardı: Savaştan kaçıp savaşa yakalandılar!

Savaş onların kaderi mi? Lübnan'a sığınmışlardı: Savaştan kaçıp savaşa yakalandılar!

Gazze'de bir yıldır sistematik soykırım uygulayan İsrail yönünü Lübnan'a çevirdi. İsrail'in hava bombardımanına tuttuğu ve karadan saldırıya geçtiği Lübnan, Gazze gibi kan gölüne dönmeye başladı. Siyonist çetenin günlerdir süren saldırıları nedeniyle 100 bin kişi Suriye'ye gitti.100 bin kişinin içinde Suriye'deki savaştan kaçıp Lübnan'a gelen Suriyeli mülteciler de yer alıyor. 

Dünya

04.10.2024, 16:22

İsrail'in Lübnan'a saldırmasının ardından, sivil vatandaşlar canlarını kurtarmak için ülkelerini terk etmeye başladı. İsrail güçlerinin günlerdir süren saldırıları nedeniyle 100 bin kişi Suriye'ye gitti.

Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına askerler sevk edildi Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına... Haberi Görüntüle

"BİR SAVAŞTAN DİĞERİNE KAÇTIK"

Önce Suriye'deki savaştan kaçan şimdi ise Lübnan'daki savaştan kaçan Suriyeli vatandaş "Bugün yine her şeyi geride bırakıp savaştan, İsrail'den kaçtık. Bir savaştan diğerine kaçtık. Sıfırdan başladık, şimdi sıfırın altındayız. "DEAŞ Rakka'ya girince Suriye'deki savaştan kaçtık. Yanımıza hiçbir şey almadan çocuklarımızı alıp Lübnan'a geldik." dedi. 

Son dakika... Yemen'den İsrail'e füze! Milyonlarca İsrailli sığınaklara koşuyor Son dakika... Yemen'den İsrail'e füze! Milyonlarca İsrailli sığınaklara koşuyor Haberi Görüntüle

"SOKAKLARDA YAŞAMAK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Bombalama başladığında Lübnan'ın güneyindeyde olduğunu belirten Suriyeli vatandaş, bombaların ardından başka bir bölgeye kaçtıklarını belirterek " iki gün oraya sığındık. Şimdi Rakka’ya gidiyoruz, orada hiçbir şeyim olmadığı için sokaklarda yaşamak zorunda kalacağız." dedi. 

Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor, halk sığınaklara akın etti Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAN GÖÇ EDENLERİN ARASINDA SURİYELİLERDE BULUNUYOR 

İsrail güçlerinin günlerdir süren saldırıları nedeniyle 100 bin kişi Suriye'ye gitti. 100 bin kişinin içinde Suriye'deki savaştan kaçıp Lübnan'a gelen Suriyeli mülteciler de bulunuyor.

Siyonistler pusuya düştü! Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail askerine sürpriz! Siyonistler pusuya düştü! Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail askerine sürpriz! Haberi Görüntüle

"SURİYE GÜVENLİĞE GİDEN EN HIZLI YOL"

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeni ile yaklaşık 100 bin kişinin Suriye'ye gittiğini açıklamıştı. Lübnan'daki BM Mülteci Ajansı'na kayıtlı yaklaşık 775 bin Suriyeli var ve ülkede yüz binlercesinin daha kayıtsız olduğuna inanılıyor. Lübnan'daki birçok kişi için özellikle doğudaki Bekaa Vadisi'nde yaşayanlar için Suriye güvenliğe giden en hızlı yol gibi görünüyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading