Yandex Metrica

Savaşa hazır değiliz! İngiliz komutan ordunun zayıf noktasını ifşa etti: Elimizde sadece 4 tane var

Savaşa hazır değiliz! İngiliz komutan ordunun zayıf noktasını ifşa etti: Elimizde sadece 4 tane var

Eski bir RAF komutanı, (Kraliyet Hava Kuvvetleri) bir Rus saldırısı durumunda İngiliz silahlı kuvvetlerinin sınırlı savunma kapasitesine ve az kaynağa sahip olduğunu bildirdi. 

Dünya

04.07.2024, 22:40

RAF komutanı, Rusya'nın Britanya topraklarına olası bir saldırısı durumunda, Birleşik Krallık'ın hemen havalanmaya hazır yalnızca dört savaş uçağının olduğu konusunda uyardı. 

Hava Mareşali Greg Bagwell The Sun'a , İngiliz Silahlı Kuvvetlerinin Vladimir Putin'in kuvvetlerinin aniden gerçekleşmesi durumunda "önemli" bir saldırıya karşı savunma kapasitesinin bulunmadığını söyledi.

Bagwell, Soğuk Savaş sonrasındaki yirmi yıllık göreceli barışın, Avrupa'daki NATO'nun çoğu gibi Britanya'nın da Rus tehdidi konusunda kayıtsız kalması ve askeri savunmasına yeterince yatırım yapmaması anlamına geldiğini vurguladı. Bu öngörü eksikliği, yalnızca birkaç uçak ve füzeyle "sınırlı" bir Rus saldırısına yanıt verebilen "ikinci sınıf" bir ordunun ortaya çıkmasına neden oldu.

Bu yaz yurt dışı planı yapanlar bu haber sizin için! Bu 13 noktayı mutlaka rotanıza ekleyin Bu yaz yurt dışı planı yapanlar bu haber sizin için!... Haberi Görüntüle

"ELİMİZDE SADECE 4 TANE VAR"

RAF'ta 36 yıldır görev yapan Hava Mareşali, önemli bir saldırı durumunda İngiltere'nin sınırlı sayıdaki uçağı, savunma sistemi ve silahının hızla tükeneceği konusunda uyardı. Putin, Ukrayna'da olduğu gibi İngiltere'ye büyük bir saldırı düzenlemeye karar verirse RAF'ın bunalıma gireceğini söyledi.

Bagwell , Birleşik Krallık'ın Hızlı Tepki Uyarısı (QRA) kapsamında hemen havalanmaya hazır yalnızca dört Eurofighter Typhoon'un bulunduğunu açıkladı: ikisi İskoçya'daki RAF Lossiemouth'ta ve ikisi Lincolnshire'daki RAF Coningsby'de . Her ne kadar Hava Kuvvetlerinin geri kalanı bir düşman tehdidine yanıt olarak "nispeten hızlı bir şekilde" harekete geçirilebilse de, mevcut kaynaklar kısa sürede tükenecektir.

Hava Mareşali ayrıca, İngiltere'nin füzelerinin önemli bir hava tehdidi olmayan kısa savaşlar için tasarlanması nedeniyle İngiliz cephaneliğindeki silahların ve yedek parçaların hızla tükeneceğini endişe verici bir şekilde ortaya çıkardı. Rusya'nın "sürpriz bir hava saldırısı" başlatması durumunda, diğer uçakları yanıt vermeye hazırlamanın çok uzun süreceğini ekleyerek , bu tür sürprizleri çok önceden tahmin etme ihtiyacının altını çizdi.

İsrail'den ateşkes açıklaması: Hamas teklife yanıtını verdi İsrail'den ateşkes açıklaması: Hamas teklife yanıtını verdi Haberi Görüntüle

"UÇAKLARIMIZ UÇAMIYOR"

Bagwell, RAF Lossiemouth ve RAF Coningsby'de yalnızca altı filo bulunduğunu ve her ikisinin de uzun süreli bir çatışmada hızla yıpranacağını belirtti. İngiltere'nin toplamda 130 civarında Typhoon'a sahip olduğunu ancak bu sayının gelecek yıl 100 civarına düşeceğini ve hepsinin uçmaya hazır olmayacağını kaydetti.

Bu durum, çoğu bakımda olan veya Körfez'de konuşlandırılmış altı Tip 45 hava savunma destroyerine sahip olan Kraliyet Donanması tarafından daha da karmaşık hale getiriliyor ve Birleşik Krallık'ın kara konuşlu hava savunma sistemlerinin çoğunluğu Falkland Adaları gibi denizaşırı yerlerde konuşlandırılıyor. Bu, ülkenin Putin'in oluşturduğu tehditle yeterince mücadele etme kapasitesinden yoksun olduğu anlamına geliyor.

Bagwell, Birleşik Krallık'ın, Ukrayna'nın her gün karşılaştığına benzer bir çatışmayla karşı karşıya kalması durumunda, tüm Hava Kuvvetlerini alarma geçirmek zorunda kalacağını ve bunun da yeteneklerinin sınırlarını zorlayabileceğini vurguladı. Dahası, Birleşik Krallık'ın silahlı kuvvetlerini güçlendirmesi gerektiği konusunda ısrar etti, aksi takdirde Putin zayıflığı hissedecek ve hiçbir şeyden haberi olmayan Britanya'ya saldıracaktı.

Eski İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den nükleer itirafı: Komplodan başka bir şey değildi Eski İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den nükleer itirafı: Komplodan başka bir şey... Haberi Görüntüle

ORDU İÇİN ENDİŞE VERİCİ

Bu açıklamaları desteklemek üzere General Richard Barrons da NATO'nun Avrupalı ​​üyelerinin, ittifakın savunmasının sorumluluğunu kimin üstleneceğini tartışmak yerine savunmalarını güçlendirmeleri gerektiğini belirtti. Rusya savunma harcamalarını artırırken Avrupa'nın da kendi korumasını sağlamak için aynısını yapması gerekiyor.

2000'den bu yana %30'luk bir azalma ve NATO'da ciddi bir oyuncu olmak için gereken personel, modern teçhizat ve mühimmattan yoksun olan İngiliz Ordusunun durumu endişe vericidir. General Barrons, İngiltere'nin durumunu "gülünç" olarak nitelendirdi ve giderek tehlikeli hale gelen bir dönemde ulusal güvenliği sağlamak için savunmaya yeterli yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading