Yandex Metrica

Sitede Ara

Savaşı tırmandıracak talepler: İzin verin, uzun menzilli füzelerle vuralım! 6 bin asker kaybettiler

Savaşı tırmandıracak talepler: İzin verin, uzun menzilli füzelerle vuralım! 6 bin asker kaybettiler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rusya sınırları içerisinde yüzlerce yerleşim birimini ele geçirdiklerini savundu. Rusların Kursk bölgesinde ölü/yaralı 6 bin asker kaybettiğini ileri süren Zelenski, uzun menzilli füzelerin kullanımı için ABD ve Avrupa ülkelerinden bir kez daha izin istedi. 

Dünya

06.09.2024, 15:47

Ukrayna ordusu Pokrovsk ve Çasiv Yar kasabalarına yönelik Rus taarruzunu püskürtmekte zorlanırken, sınır ötesindeki Kursk bölgesine yönelik harekâtı sürdürüyor. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, 1300 kilometrekare büyüklüğünde bölgenin artık Rusya kontrolünde olmadığını, Rus kenti Kursk'a yönelik taarruzun başladığı 6 Ağustos'tan buyana Rusların ölü/yaralı 6 bin asker kaybettiğini söyledi. 

Zelenski, Rusya sınırları içerisinde 'yüzlerce yerleşim birimini' ele geçirdiklerini ileri sürdü. Ukraynalı taburlar yer yer yaklaşık 50 kilometre derinlikte bulunurken Rus topraklarına taarruz girişimlerinin Belgorod ve Biryansk bölgelerine de sıçradığı kaydediliyor. 

Ukrayna'nın Sumi oblastına komşu Kursk'tan gelen son görüntüler binlerce Ukrayna askerinin Rusya topraklarında bulunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Ön hatta görev yapan 225. Hücum Taburu ilerlemeye devam edecekleri mesajını verirken, Kiev güçleri bölgeye gönderilen Rus konvoylarını hem top atışları hem de dronlarla hedef alıyor. 

Asker ve teçhizat taşıyan 7 kamyonun imha edilmesine ilişkin görüntüler, bölgeyi kurtarmak için henüz kapsamlı operasyon yapamayan Rusların içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne serdi. 

Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken haber: Ankara'nın NATO'daki rolü inceleme altında Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

TAARRUZ ZORLAŞTI, RUS ASKERLERİ ŞİKAYETÇİ

Öte yandan Kiev medyasına konuşan askerî uzman Oleksiy Hetman, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesindeki ilerleyişinin yavaşladığını, çünkü Rus birliklerinin taarruzun devamını engellemek için yeniden gruplaşıp pozisyonlarını güçlendirdiğini söyledi. 

Ukraynalıları Kursk'tan atmak için sözleşmeli asker alımına hız veren Rusya, orduya yazılmayı kabul edenlere yaklaşık 25 bin dolarlık ödemeyi hemen yapıyor. 

Rus askerleri Kursk bölgesinden şikayet vidyosu yayınladı.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bölgeye sevk edilen taburlar, üslerinden gördükleri muameleden şikayet ettiklerini gösteren görüntüler yayınlıyor. 

506. Alay'a bağlı Rus askerleri son yayınladıkları görüntülü mesajda, komutanlarının davranışlarını Rus yönetimi ve halkına şikayet etti. Askerler, "Görev suistimali, dayak, gasp, savaş meydanında şehit düşen yoldaşlarımızın kartlarından para çekilmesi... Burada pek çok usûlsüzlük var. Adalet istiyoruz" diyor. 

İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: UZUN MENZİLLİ SİLAHLA VURMAYILIZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ise kendilerine destek veren ABD ve Avrupa ülkelerinden, Rus topraklarına saldırı yasağına bir son vermelerini istedi. 

Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı için Almanya'nın Ramstein Hava Üssü'ne gelerek burada ABD Genelkurmay Başkanı Lloyd Austin ile buluşan Zelenski, müttefik güçler tarafından söz verilen silahların çoğuna hâlâ ulaşamadıklarını söyledi. 

Vladimir Zelenski, Almanya'da Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısına katıldı.

Uzun menzilli füzelerin yetersiz tedariki ve Rusya içindeki saldırılara yönelik kısıtlamaların Ukrayna ordusunun hareketlerini kısıtladığını anlatan Zelenski, "Rusya'nın kırmızı çizgiler çizme çabaları rtık işe yaramıyor. Uzun menzilli yeteneklere sahip olmamız gerekiyor. Böylece Rusya barış arayışına motive olabilir" dedi. 

ABD ve İngiltere, ATACMS ve Storm Shadow gibi füzelerin Rus topraklarında kullanılmasına hâlâ müsaade etmiyor. Ukrayna ordusu bu yasakları aşmak için genellikle kamikaze İHA ve yerli üretim balistik füze seçeneklerine başvuruyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading