Savaşın başından beri en büyük saldırı! Hizbullah ve Husiler'den Mossad'ın kalbine saldırı!

Savaşın başından beri en büyük saldırı! Hizbullah ve Husiler'den Mossad'ın kalbine saldırı!

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a başlattığı kara harekatına karşılık verdi. Roketlerle karşılık verilen saldırı için savaşın başından beri gerçekleşen "en büyük" saldır olarak nitelendirildi. Düzenlenen bu saldırıdaki en önemli detay ise  hava saldırısının hedefinde İsrail istihbarat örgütü Mossad'ın karagahının bulunması oldu.   

Dünya

01.10.2024, 20:31

Hizbullah​, İsrail'in güney Lübnan​'da yürüttüğü kara harekatına karşılık ses getiren bir saldırı gerçekleştirdi. Tel Aviv​'in dış mahallelerindeki Glilot askeri üssünü ve Mossad​ karargahını Fadi-4 roketleriyle hedef aldığını duyurdu.

Son dakika... Trump'a 3. suikast girişimi iddiası! Miting alanında bomba alarmı! Son dakika... Trump'a 3. suikast girişimi iddiası! Miting alanında bomba... Haberi Görüntüle

MOSSAD'IN KARARGAHI HEDEF ALINDI 

Lübnan'dan Hizbullah'ın, İsrail ordusunun siber istihbarat birimi ve Mossad'ın karargahını hedef almak için fırlattığı roketlerden biri otoyola düştü. 

Guterres'ten Lübnan mesajı: Dünya bunu kaldıramaz Guterres'ten Lübnan mesajı: Dünya bunu kaldıramaz Haberi Görüntüle

TEL-AVİV'DE SALDIRI ALARMI 

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de saldırı alarmları duyuldu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan atılan roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından önlendiği ifade edildi. 

Azerbaycan-Ermenistan barışında yeni adım: Ermenistan Anayasa Mahkemesi onayladı Azerbaycan-Ermenistan barışında yeni adım: Ermenistan Anayasa Mahkemesi onayladı Haberi Görüntüle

SALDIRIDA 5 KİŞİ YARALANDI 

Lübnan'dan atılan bir roket İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarında yer alan bir otoyola düştü. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, bir otobüs şoförünün şarapnelle orta derece, başka bir şoförün ise hafif yaralandığını açıkladı. Gerçekleştirilen roket saldırılarında en az 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Son dakika... İsrail yeniden Beyrut'a saldırdı: Savaş uçakları Dahiye bölgesini bombalıyor Son dakika... İsrail yeniden Beyrut'a saldırdı: Savaş uçakları Dahiye bölgesini... Haberi Görüntüle

SAVAŞIN BAŞINDAN BERİ EN BÜYÜK SALDIRI

Yerel haber kaynakları Hizbullah'ın bugünkü saldırısını, savaşın başından beri yaptığı "en büyük" saldırı olarak nitelendirdi. Hizbullah, salı günü yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin toplandığını söylediği Shtula, Metulla, Avivim ve Rosh Pina yerleşimlerini hedef aldığını duyurdu.

Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Haberi Görüntüle

ÖLENLERİN SAYISI 1745'E ULAŞTI 

Direniş ayrıca Doviv kışlasını Falaq-2 roketleriyle ve Rosh Pina yerleşimi yakınlarında, İsrail güçlerinin yoğun olduğu bir alanı da roketlerle hedef aldı. Lübnan hükümetinin verilerine göre, İsrail'in Ekim 2023 başından bu yana Lübnan genelinde düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 1.745'e, yaralıların sayısı ise 8.767'ye ulaştı. 

Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi de kıracağız' Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi... Haberi Görüntüle

HUSİLER'DEN DESTEK 

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in Yafa ve Eylat kentlerine insansız hava araçlarıyla (İHA) iki askeri operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Yafa bölgesinde İsrail askeri noktalarını "Yafa" isimli insansız hava aracıyla (İHA), Eylat kentindeki Umm er-Raşraş bölgesindeki İsrail askeri noktalarını Samad-4 tipi İHA'larla hedef aldıklarını ifade etti. 

Yahya Seri, "İsrail-Amerikan saldırılarına, tüm ülke ve halkları boyun eğdirmeyi amaçlayan planlarına karşı İslam alemini savunan Filistin ve Lübnan'daki mücahitleri selamlıyoruz."

 

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading