Yandex Metrica

Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler

Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler

Almanya, Schengen vizesiyle ilgili çok önemli bir karar aldı. Pazartesi gününden itibaren sınırda kontrolleri sıklaştıracağını açıklayan Almanya'ya çevre ülkelerden tepki geldi. 

Dünya

14.09.2024, 01:26

Avrupa ülkeleri Almanya'nın Schengen hamlesini tartışıyor. Sınırda kontrolleri sıklaştıracağını açıklayan Almanya'nın Schengen'i fiilen askıya alacak olması diğer ülkeleri kızdırdı. Geçtiğimiz günlerde Schengen'le ilgili konuşan Almanya İçişleri bakanı Nancy Faeser, düzensiz göçü ve ülke güvenliğini gerekçe göstererek ülkede kara sınırlarında kontrollere başlanacağını duyurmuştu. Bu kararla Almanya, 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren komşu ülkelerden gelen herkesi sıkı bir biçimde deneytleyecek. Almanya'nın bu hamlesi, Avrupa Birliği içinde serbest dolaşımı öngöreb Schengen Anlaşması'nın fiilen askıya alınması demek.

ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı Haberi Görüntüle

SAKINCALI GÖRÜLEN KİŞİLER GERİ ÇEVRİLECEK

Sınır kontrollerinde "sakıncalı" görülen kişilerin geri çevrilebileceği, vizesi olsa dahi ülkeye alınmayabileceği yeni uygulama muhakkak ki Türkleri de etkileyecek. Ancak durumdan daha fazla şikayet eden başka ülkeler var. Örneğin Avusturya... Avusturya, Almanya'nın "beğenmediği" yabancıları hiçbir şekilde ülkeye kabul etmeyeceğini açıkladı. Polonya ise Almanya tarafından alınan bu kararı "kabul edilemez" bulduklarını belirtti. Hollanda'nın ırkçı ve İslam düşmanı lideri Geert Wilders ise kararı beğendi. Bunun iyi bir fikir olduğunu söyleyen Wilders, aynı kararın Hollanda'da da uygulanması gerektiğini savundu.

Şüphesiz yeni uygulamadan en fazla etkilenecekler arasında Türkler de bulunuyor. Vize alıp gelen Türkler de sınırdan geri çevrilebilecek. Hafta başından itibaren ülkeye giriş izni olmayan kişiler geri çevrilecek. İltica talebinde bulunanlar ise kamplara gönderilecek.

Yeni uygulama ile Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika, Danimarka’dan gelenlere 6 ay boyunca sınır kontrolleri yapılacak. Almanya’dan bu ülkelere gidiş ise serbest olacak. Avusturya sınırlarında 11 Kasım 2024’e, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında ise 15 Aralık 2024’e kadar kontroller artarak devam edecek. Bu kontroller daha sonra uzatılabilecek. Maksimum uzatma süresi üç yıl olabilecek.

Eyvah Osmanlı diriliyor! Yunan basınında Büyük Türkiye korkusu: Bölgeyi ablukaya alacaklar! Eyvah Osmanlı diriliyor! Yunan basınında Büyük Türkiye korkusu: Bölgeyi ablukaya... Haberi Görüntüle

SCHENGEN NEDİR?

Avrupa Serbest Ticaret Birliği ve Avrupa Birliği üyelerini içeren bölgeye Schengen deniyor. Schengen bölgesi anlaşması sayesinde üye olan ülkelerin vatandaşları vizeye ihtiyaç duymadan yalnızca kimlik ve pasaportları ile bu bölgedeki ülkeler arasında seyahat edebiliyor. Schengen bölgesi dışındaki ülkelerin vatandaşları ise vize başvurusu yapıyor. Vize başvurun onaylandığında bir ya da birden fazla ülkeye seyahat etme imkanın oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading