Yandex Metrica

Schengen kararı Türkleri etkileyecek mi? Almanya'dan açıklama geldi

Schengen kararı Türkleri etkileyecek mi? Almanya'dan açıklama geldi

Almanya'nın Schengen kararı tartışmaları beraberinde getirmişti. Ülkenin tüm kara sınırlarında uygulanacak denetimler bugün yürürlüğe girdi. Peki, bu karardan Türklerin vize başvuruları nasıl etkilenecek ya da etkilenecek mi? Tartışmalara son noktayı Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği koydu.

Dünya

17.09.2024, 10:23

Almanya, düzensiz göçle mücadeleyi gerekçe göstererek tüm kara sınırlarında denetimi artıracağını ve pasaport kontrolü yapacağını duyurmuştu. Schengen Bölgesi komşularını kızdıran bu karar bugün yürürlüğe girdi. 

Konu artık daha fazla tartışılıyor. Çünkü kimlerin, nasıl etkileneceği hususunda bir örnek yok. Uygulamadan olumsuz etkilenmesi beklenen ülkelerden birinin de Türkiye olması bekleniyordu. Hatta bu kararla Türkiye'den yapılan vize taleplerinin geri çevrileceğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddiaların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu henüz bilinmiyor ancak Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Schengen kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir." ifadesi kullanıldı.

NATO kutlaması sırasında savaş uçağı düştü! 2 pilot hayatını kaybetti NATO kutlaması sırasında savaş uçağı düştü! 2 pilot hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

TÜRKLER NASIL ETKİLENECEK?

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Almanya Büyükelçiliği, bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacağını hatırlatarak bu kontrollerin ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerine müsaade edilmemesine imkan tanıyacağını öne savundu. Uygulamanın AB hukukuna uygun olduğu kaydedilen açıklamada hedefin Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması olduğu belirtildi. Türkiye için vize verme sürecinin normal bir biçimde işlemeye devam edileceği aktarılan açıklamada sürecin bu durumdan etkilenmeyeceği ifade edildi. 

Almanya, Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarındaki kontrollerini sıklaştırmıştı. Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka sınırlarında da kontrollerini sıkılaştıracağını açıklayan Almanya'ya tepkiler gelmişti. 

Almanya İçişleri Bakanlığı, Schengen'in askıya alınması olarak nitelendirilen bu uygulama ile düzensiz göçle daha etkin mücadele edileceğini savunuyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading