Yandex Metrica

Sitede Ara

Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto!

Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto!

Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser, düzensiz göçle mücadele sonucu ülkenin tüm kara sınırlarında geçici tedbir uygulanacağını duyurdu. Sınırı paylaşan ülkeler ise karara tepsi gösterdi. Almanya'nın kararı, Avrupa ülkelerinde serbest dolaşmaya yarayan Schengen uygulamasının sonunu mu getirecek?  İşte detaylar...

Dünya

13.09.2024, 17:33

Düzensiz göçle mücadele amacıyla ülkenin tüm kara sınırlarında geçici kontrollerin uygulanacağını açıklayan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka kapılarını işaret etti.

Bu karar, sadece düzensiz göçle mücadele için alınan bir tedbir olarak görünse de AB içinde artan güvensizliğin ve dayanışma eksikliğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Almanya'nın kararı, geçtiğimiz yıl Polonya, Çekya, Avusturya ve İsviçre sınırlarında benzer önlemler almasının ardından geldi.

Avrupa Komisyonuna bildirilmiş bu karar, Schengen bölgesindeki serbest dolaşım prensibine geçici bir ara verilmesi anlamına geliyor.

Gazze'de can kaybı 41 bin 84'e yükseldi Gazze'de can kaybı 41 bin 84'e yükseldi Haberi Görüntüle

SERBEST DOLAŞIM KALKACAK MI?

Terör saldırıları, göç krizi ve Avrupa'daki siyasi bölünmeler, ülkeler arasında yeniden sınır konyrolleri uygulanmasını gündeme getirdi. Almanya'nın bu hamlesi sürecin devamı olarak görünüyor.

AB, uzun süredir ortak bir göç politikası oluşturmakta zorlanıyor ve bu durum, özellikle Almanya gibi merkezi konumdaki ülkeler üzerinde baskı yaratıyor.

Dünyanın en eski ve en gizemli haritası! Arkasındaki hikaye çok tanıdık! Dünyanın en eski ve en gizemli haritası! Arkasındaki hikaye çok... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA SINIRLAR YENİDEN Mİ OLUŞACAK?

Almanya'nın sınır kontrol kararı, Avrupa'da yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Schengen Anlaşması ile kaldırılan sınırlar, göçmen krizi, güvenlik endişeleri ve siyasi baskılar nedeniyle yeniden oluşma ihtimali taşıyor.

Almanya’nın aldığı önlemler, sadece geçici bir tedbir değil aksine, Avrupa genelindeki daha büyük bir dönüşümün habercisi olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading