Yandex Metrica

Seçim öncesi Trump'tan nadir görülen bir hamle geldi: Yeni kripto girişimini yazdı

Seçim öncesi Trump'tan nadir görülen bir hamle geldi: Yeni kripto girişimini yazdı

Bir zamanlar kripto para şüphecisi olan Donald Trump, şimdilerde savunmacısı haline geldi. Az deneyimli iki dijital para girişimicisi tarafından yönetilen yeni işi World Liberty Financial'ı resmen tanıttı. Seçim öncesi bir başkan adayından görülmemiş bir durum olarak değerlendirildi.

Dünya

17.09.2024, 12:21

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump, kendisine yönelik düzenlenen suikast girişiminden hemen sonra canlı yayına katılarak son iş girişimi olan kripto para birimlerini savundu. 

Trump X'te “Kripto yapmak zorunda olduğumuz şeylerden biri. Hoşumuza gitse de gitmese de bunu yapmak zorundayım" ifadelerini kullandı.

Yanında bir aile dostu, Trump'ın en büyük iki oğlu olan Donald Trump Jr. ve Eric Trump, yüksek profilli bir iş yürütme deneyimi olmayan az tanınan iki kripto girişimcisi de dahil olmak üzere işbirlikçileri de vardı. 

Birlikye, Trump'ın kripto girişimi World Liberty Financial'ı hayata geçiriyorlardı bu proje çıkar çatışmalarıyla ilgili endişelere yol açmış ve hatta sektördeki en sesli destekçilerinden bazılarını alarma geçirmişti.

Ancak, tanıtılan bu projenin tam amacı belirsizliğini korurken resmi bir lasnman tarihi de belirlenmedi.

Trump, siyasi kariyeri boyunca etik uzmanlarının sorunlu olarak işaret ettiği iş anlaşmaları yaptı ama bir başkanın seçim gününden haftalar önce yeni bir işe girişnesi alışılmadık bir durum olarak değerlendirildi. Hatta kendisine ve ailesine fayda sağlamak üzere tasarlanmış bu girişin afresif bir şekilde desteklemesi daha da dikkat çeken bir durum.

Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Haberi Görüntüle

KRİPTO DÜŞMANI DESTEKÇİ OLDU

Trump yıllarca bitcoin'i bir “aldatmaca” olarak kınayan bir kripto şüphecisiydi. Ancak kampanya sürecinde, popüler bir endüstri konferansında konuşarak ve kripto yöneticilerinden bağışlar alarak sesli bir destekçiye dönüştü. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading