Yandex Metrica

Sitede Ara

Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey hazırdı ama engellendim!

Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey hazırdı ama engellendim!

2023 yılının son günlerinde Gazze'yi sular altında bırakıp tünellere deniz suyu pompalama fikrinin İsrail'e Blackwater kurucusu Erik Prince tarafından verildiği ortaya çıktı. Küresel ölçekte savaş suçlarıyla tanınan Prince, şehre tuzlu su pompalamaya başlayıp sonra bundan vazgeçenlere bozuk attı. 

Dünya

18.07.2024, 18:31

Amerikan paralı asker şirketi Blackwater'ın kurucusu, savaş suçlusu Erik Prince, Gazze'yi sular altında bırakıp tünelleri deniz suyuyla doldurma fikrinin kendisine ait olduğunu açıkladı. 

2023 yılının aralık ayında vahşi İsrail ordusunun uygulamaya koyduğu plan, Hamas'ın elinde İsrailli rehinelerin bulunmasından ötürü rafa kaldırılmıştı. 

Tünele su basma planına onay vererek birkaç gün boyunca pompalarla yoğun bir faaliyete girişen İsrail güçleri, rehine yakınlarının yoğun tepkisi ve Amerikan yönetiminin bir kanadının devreye girmesi sonrası geri adım atmıştı. 

Gazze soykırımına en büyük desteği vererek özel kuvvet askerlerini Filistin'e yollayan ABD, soykırımcılara paralı milis şirketi Blackwater imkanlarıyla da payanda oldu. 

İsrail ordusunun kullandığı yabancı paralı milislerle PKK/YPG'li teröristlerin Gazze'ye Blackwater bünyesinde gönderildiği sanılıyor.

Amerika'nın Irak işgali sırasında ismi pek çok katliamla anılan Erik Prince, Gazze'yi sular altında bırakma fikrini uygulamayan Pentagon üst yönetimine bozuk attı. 

Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci dalga hava saldırısı başladı! Ukrayna'da balistik silah tehdidi! Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci dalga hava saldırısı başladı! Ukrayna'da balistik silah... Haberi Görüntüle

BİR SOYKIRIMCININ İTİRAFLARI 

Pazartesi günü Milwaukee'deki Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi etkinlikleri sırasında Heritage Vakfı'nın düzenlediği Politika Festivali'nde bir konuşma yapan Erik Prince, Gazze'ye deniz suyu pompalama fikrinin neden uygulanmadığını şöyle anlattı:

Blackwater kurucusu Erik Prince

"ABD Gazze'ye çok kötü, çok karmaşık tavsiyeler veriyor. Bu durum İsraillilerin savaşı akıllı bir şekilde bitirmesinin önüne geçti. 

İsrail ordusuna Gazze'yi suyla, deniz suyuyla doldurma ve 300 millik tünelleri sular altında bırakma fikrini ben verdim. 

Kabul edilmiş ve finanse edilmişti ancak Pentagon tarafından engellendi. 

Gerçekten de kelimenin tam anlamıyla artık obez hale gelmiş bir yönetim aygıtımız var. 

14 milyon askerimizin silah altında olduğu İkinci Dünya Savaşı yıllarında bugünkü kadar general vardı. 

Yani vidyo konferanslara, e-postalara, anlık iletişim çağında olmamıza rağmen güvenlik aygıtımızın tepe yönetimi son derece şişirilmiş, hantal ve etkisiz durumda." 

Kan donduran olay! Üvey kızıyla evlenebilmek için eşini zehirledi! Kan donduran olay! Üvey kızıyla evlenebilmek için eşini zehirledi! Haberi Görüntüle

KATLİAM ORDUSUNUN YENİ 'İŞİ' GAZZE 

ABD Donanması'nın özel operasyon (SEAL) birliklerinde görev almış bir özel kuvvet askeri olan Erik Prince, ordudan ayrılmasının ardından 1997 yılında Blackwater şirketini kurdu.

O tarihten sonra Amerikan ordusu, dünya çapında pek çok 'kirli' işi Blackwater üyesi katliamcı milislere havale etti. 

Kasım 2023 itibariyle ABD'den Gazze topraklarına işgalci milis akmaya başladı. Soykırımda görev alan Amerikan birliklerinden biri böyle görüntülenmişti.

Kamuoyu Blackwater'ı ilk kez 2007'de ABD'nin Irak işgali sırasında 17 Iraklı sivilin keyfi biçimde öldürülmesi olayıyla tanıdı. 2014 yılında bir ABD mahkemesi 4 Blackwater milisini suçlu buldu. Ancak şirketin yöneticisi Prince şimdiye dek hiçbir katliamdan ötürü sorumlu tutulmadı. 

Birleşmiş Milletler (BM), Prince'i pek çok kez Somali ve Libya da dahil olmak üzere Afrika genelinde insan hakkı ihlalleriyle suçladı. Prince, Libya'da CIA devşirmesi Halife Hafter güçlerine de hizmet verdi. 

Aralık 2023 tarihli bir BM raporuna göre Prince, savaş, terör ve istikrarsızlıkla pençeleşen Afrikaa ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne 2 bin 500 yabancı paralı asker göndermeyi planlamıştı. Ancak bu plan daha sonra rafa kaldırıldı. 

2023 sonlarından itibaren Erik Prince ve şirketinin yeni 'işi' Gazze soykırımı oldu. ABD'nin Gazze soykırımına kaç askerle katıldığı şimdilik bilinmiyor. Ekim 2023'te başlayan savaşın ilk 8 aylık döneminde ABD, İsrail, Almanya, İngiltere ittifakı Gazze'de 15 bini bebek ve çocuk olmak üzere 40 binden fazla sivili katletti. 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

1

0

0

2

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading