Yandex Metrica

Sitede Ara

Şehrin ortasına şok saldırıyı Cumhurbaşkanı duyurdu: O pislikler bedelini ödeyecek

Şehrin ortasına şok saldırıyı Cumhurbaşkanı duyurdu: O pislikler bedelini ödeyecek

Ukrayna şehri Poltava'ya yönelik Rus saldırısı, Kiev güçlerine büyük bir darbe vurdu. Kentteki bir binada muhabere eğitimi gören yüzlerce asker, aniden düşen Rus balistik füzeleriyle neye uğradığını şaşırdı. Saldırıyı duyuran Vladimir Zelenski, Moskova'ya karşı sert ifadeler kullandı. 

Dünya

03.09.2024, 16:50

Ukrayna kuzeydoğusundaki Harkov kentinin gerisinde bulunan Poltava, Rus ordusunun ağır saldırısına uğradı. Bölgede yaşayanların hava saldırısı alarmıyla uyarılmasından sadece birkaç dakika sonra Poltava'daki bir eğitim kurumu ve bir hastanenin üzerine balistik füzeler düştü. 

Sabah saat 09:10'da gerçekleşen bombardıman sonucu binalarda büyük hasar oluştu. Saldırıyı dünyaya duyuran isim Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski oldu. 

İki binada ilk belirlemelere göre 41 kişinin öldüğünü kaydeden Zelenski, Rusya'yı ağır sözlerle hedef aldı.

Rus füzeleri Poltava'daki iki binaya büyük zarar verdi.

Sosyal medya hesabındaki açıklamasında Zelenski şunları söyledi:

"Ruslar, Poltava'da bir hastane ve bir eğitim kurumunu füzelerle hedef aldı. Ne yazık ki şu ana kadar 41 kişinin öldüğünü biliyoruz. 180'den fazla kişi de yaralandı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler var. 

Rus pislikleri bu saldırının bedelini kesinlikle ödeyecek. Bu terörü durdurma gücü olan herkese sesleniyorum: Hava savunma füzelerine ihtiyacımız var, onlar depoda bekletilmemeli. 

Bizi Rus teröründen koruyabilecek uzun menzilli saldırı silahlarına şimdi ihtiyacımız var, daha sonra değil."

ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek duyurdu ABD istihbaratından Biden'a yasak! 'Gizli Servis buna izin vermiyor' diyerek... Haberi Görüntüle

'DÜŞMANIN YÜZLERCE KAYBI VAR'

Vurulan binada Ukrayna askerlerinin muhabere ve elektronik harp eğitimi görmekte olduğu belirtiliyor. Poltava Yüksek Askerî Komuta İletişim Okulu olarak bilinen enstitüde yüzlerce askerin bulunduğu kaydediliyor.

Füzelerin harabeye çevirdiği iki binada ölü sayısının artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Rusya Gazilere Destek Komisyonu Başkanı Vladimir Rogov, saldırı sonrası yayınladığı Telegram mesajında, "Düşmanın yüzlerce kaybı var" ifadesini kullandı. 

Öte yandan Ukraynalı askerî haberleşme uzmanı Serhii Beskrestnov, bombardıman sonrası yayınladığı mesajda 'meslektaşlarına' başsağlığı diledi. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, hava saldırısı alarmı ile füzelerin düşmesi arasında çok az bir zaman dili bulunduğunu kaydetti. 

Bakanlık "Alarm ile ölümcül füzelerin düşüşü arasındaki zaman aralığı o kadar kısaydı ki, insanlar bombaya sığınağa tahliye sırasında yakalandı" ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading