Yandex Metrica

Selanik'te çıplak bisiklet yarışı: Tuhaf eylemin 17.si de olaysız tamamlandı

Selanik'te çıplak bisiklet yarışı: Tuhaf eylemin 17.si de olaysız tamamlandı

Dünyanın her yanından tuhaf eylemcileri Selanik'te buluşturan 'Uluslararası Çıplak Bisiklet Yarışı' bu yıl 'Savaşa Son' ve 'Özgür Filistin' gibi temalarla olaysız tamamlandı. 

Dünya

29.06.2024, 19:10

Selanik'te 17 yıldır düzenlenen 'Uluslararası Çıplak Bisiklet Yarışı' bu sene de ilgi odağı oldu. Çeşitli ülkelerden gelip Yunanistan'da buluşan eylemciler, bisiklet kullanmayı 'çevrenin ve özgür bedenin sembolü' olarak kutsuyor. 

Bisikletin temel bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek isteyen çıplak eylemciler, üzerinde giysileri bulunmamasının kimseye hakaret niteliği taşımadığını ileri sürüyor. 

70'den fazla kentten gelip Selanik'te buluşan çıplaklar düzenledikleri eylemin çevre kirliliğine ve şiddete karşı da bir protesto niteliğinde olduğunu kaydediyor. 

28 Haziran 2024 tarihinde saat 19:00'da Areos'tan yola çıkan bisikletli grup, Selanik'in sembolü Beyaz Kule'ye kadar ilerledi. Organizatörler 'insanların ve gezegenin kirliliğe ve şiddete maruz kalmasına son verme' çağrısında bulundu. 

Tuhaf eylem için yapılan çağrıda şu ifadeler dikkat çekmişti: "Bisiklet, çevre, özgür beden kutlaması için cesaret edebildiğiniz kadar çıplak gelin! Bisiklet, paten ve diğer motorsuz araçlarla katılım ücretsizdir."

Selanik'teki bazı eylemcilerin LGBT destekçisi olduğu görülürken bazı çıplak göstericiler ise Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için vücutlarına 'Free Palestine' yazısını yazdı. 

Uluslararası Çıplak Bisiklet Yarışı, çeşitli konser ve yan etkinliklerle 2008 yılından beri Selanik'te düzenleniyor. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

1

3

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading