Yandex Metrica

Seller nedeniyle 3 milyon kişi mahsur: Son 37 yılın en büyük felaketi

Seller nedeniyle 3 milyon kişi mahsur: Son 37 yılın en büyük felaketi

Bangladeş'in güneydoğusunda etkili olan şiddetli yağışlar ve taşan nehirler sonucu oluşan seller nedeniyle 3 milyon kişi mahsur kaldı. Yerel sakinler, 1988'den bu yana bu kadar şiddetli yağış görülmediğini ve "son 37 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığını" belirtti.  

Dünya

23.08.2024, 11:54

Asya'nın en kalabalık nüfuslarından birine sahip ülkesi Bangladeş'te etkili olan yağışların ardından yaşanan seller ve taşkınlar nedeniyle 3 milyon kişinin mahsur kaldığı bildirildi. 

The Daily Star gazetesinin haberine göre, 8 bölgede dünden beri etkili olan sağanak, ülkedeki durumu kötüleştirdi.

Seller nedeniyle üç milyon kişi mahsur kalırken, hamile bir kadının da sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği duyuruldu.

Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Tebbun oyların yüzde 94'ünü aldı Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Tebbun oyların yüzde 94'ünü aldı Haberi Görüntüle

"SON 37 YILIN EN BÜYÜK FELAKETİ"

Feni ve Noakhali, selden en çok etkilenen bölgeler olarak kayıtlara geçerken, bazı bölgelerde de elektrik kesintileri yaşandığı kaydedildi.

Yerel sakinler, 1988'den bu yana bu kadar şiddetli yağış görülmediğini ve "son 37 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığını" belirtti.

Dün, şiddetli yağışlar nedeniyle 1,5 milyondan fazla kişinin mahsur kaldığı bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading