Sen benim kralım değilsin! Kral Charles'a sömürge şoku: Topraklarımızı geri ver!

İngiltere Kralı Charles'ın Avustralya Parlamentosu'ndaki konuşması Avustralya'nın Aborjin kökenli Senatörü Lidia Thorpe tarafından protesto edildi. Aborijinlerin geleneksel kıyafetini giyen Thorpe, "Sen benim kralım değilsin. Topraklarımızı geri ver" ifadelerini kullandı.

Dünya

21.10.2024, 20:51

Avustralya'ya ziyaret gerçekleştiren İngiltere Kralı Charles ülkedeki temaslarının ikinci gününde başkent Canberra'da Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ve muhalefetteki Liberal Partinin lideri Peter Dutton tarafından karşılandı.

Büyük İskender'in esrarengiz kalesi! 2.300 yıllık sır perdesini aralayacak Büyük İskender'in esrarengiz kalesi! 2.300 yıllık sır perdesini aralayacak Haberi Görüntüle

KRAL CHARLES'E SÖMÜRGE TEPKİSİ

"Burada, demokrasimizin kalbinde sizi ilk kez hükümdar olarak ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" diyen Başbakan Albanese, Kral Charles'a ziyaretinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese'nin hemen ardından kürsüye çıkan Kral Charles Avustralya Parlamentosuna hitap etti. Avustralya'daki öğrencilik yılları, ülkenin iklim değişikliğine karşı savunmasızlığı ve "First Nations (İlk Halklar)" yerli halkı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hava Kuvvetleri etkinliğinde kaos: Hindistan’da ihmal ölüm getirdi! Çok sayıda ölü ve yaralı var... Hava Kuvvetleri etkinliğinde kaos: Hindistan’da ihmal ölüm getirdi! Çok sayıda... Haberi Görüntüle

"BİZİM KRALIMIZ DEĞİLSİN"

Konuşmasını bitirip kürsüden ayrılmak üzere olan Kral Charles, platforma doğru yaklaşan Aborjin Senatör Lidia Thorpe'un "Burası senin toprağın değil. Benim kralım değilsin. Bizim kralımız değilsin." tepkileriyle karşılaştı.

Halkımıza karşı soykırım işlediniz diyen Thorpe, "Bize topraklarımızı geri verin. Bizden çaldıklarınızı geri verin. Topraklarımızı yok ettiniz. Bu ülkede bir antlaşma istiyoruz. Siz bir soykırımcısınız." diye bağırdı.

Uranyum yataklarını yok edecekler! İsrail 22 yıldır bu planı yapıyor: İlk hedef nükleer tesis Uranyum yataklarını yok edecekler! İsrail 22 yıldır bu planı yapıyor:... Haberi Görüntüle

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ MÜDAHALE ETTİ

Sözlerine devam eden Thorpe İngiliz kraliyetinin bu ülkeyi işgal ettiğini söyleyerek, "Kral Charles bu toprakların meşru hükümdarı değildir." ifadelerini kullandı.

İngiltere Kralı Charles'a tepki gösteren Aborjin kökenli Senatör Thorpe, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından parlamentodan çıkarıldı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading