Yandex Metrica

Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı

Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı

Türkiye, Afrika ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmeye devam ederken, eğitim ve askeri iş birliği alanlarında önemli adımlar atıyor. Bu çerçevede, Türk Askeri Savunma Üniversitesi'nde birçok Afrika ülkesinden subay adayı eğitim görmektedir. Bunlardan birisi de Senegal vatandaşı Nogaye Beye'nin başarısı dikkat çekiyor. Öyle ki Senegal'li öğrenci sınıf birincisi olarak mezun oldu.

Dünya

04.09.2024, 15:42

Beş yıl süren zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Nogaye Beye, tüm erkek adayları geçerek sınıf birincisi olarak mezun oldu.

Türkiye'deki eğitimi boyunca gösterdiği üstün performans ve disiplinle dikkat çeken Beye, Kaolack doğumlu bir öğrenci olarak, ülkesini ve Türkiye'deki Senegal topluluğunu gururlandırdı. 

Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan kokusu ağırlaşıyor Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan... Haberi Görüntüle

"SENEGAL'İN TÜRKİYE'DEKİ ŞEFİ"

Türkiye'nin Afrika ülkelerine desteği sürüyor! Türk Milli Savunma Üniversitesi'nde Senegal'li öğrenci sınıf birincisi olarak mezun oldu. Üklesinin gurur kaynağı olan Nogaye Beye ülke basınında geniş yer buldu. "Senegal'in Türkiye'deki şerefi" başlığı atan Senegal basısı,  Nogaye Beye'nin başarısına ve Türkiye-Senegal arasındaki ilişkilere atıfta bulundu.

USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti: Alman Donanması eskortluk yapacak USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti:... Haberi Görüntüle

AFRİKA'YA TÜRKİYE ETKİSİ

Nogaye Beye'nin elde ettiği başarı, Türkiye'nin Afrika'ya yönelik eğitim desteğinin ve askeri iş birliği projelerinin ne denli etkili olduğunu bir kez daha gösterdi.

Türkiye, eğitim ve askeri alanlarda sunduğu desteklerle, Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerini güçlendirerek, kıtadaki barış ve istikrara katkıda bulunmaya devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading