Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran çölünü su bastı!

Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran çölünü su bastı!

Akıllara durgunlun veren olayın adresi dünyanın en kurak bölgelerinden biri olan Sahra Çölü olarak kayıtlara geçti. Eylül ayında şiddetli yağışların yaşandığı bölgede su birikintileri oluştu. Söz konusu doğa olayı dünyayı şoke ederken, kıyamet alameti yorumları yapıldı.

Dünya

11.10.2024, 12:00

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ta Eylül ayında sadece iki gün süren yağışlar birçok bölgede yıllık ortalamanın üzerinde oldu. Normal şartlarda  yıl boyunca 250 milimetreden daha az yağış düşen bu bölgelerde, başkent Rabat'ın 450 kilometre güneyindeki Tagounite köyünde, yalnızca 24 saatte 100 milimetreden fazla yağmur kayıtlara geçti.

İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev yapmayacaklar İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev... Haberi Görüntüle

ÇÖLÜ SU BASTI

Doğa olayına ilişkin açıklama yapan uzmanlar bu kadar kısa sürede bu kadar yoğun yağış almanın 30 ila 50 yıl arası bir süre içinde gerçekleştiğini belirtti.

50 yıldır kuru olan Iriqui Gölü'nün yatağının suyla dolduğunu gösteren NASA uydu görüntüleri, bu olağanüstü hava olayı, çölde yeni oluşan su birikintileri arasında ilerleyen dörtlü araçları ve doğanın yenilendiğini gözler önüne seriyor.

Uzun yıllar sonra bu denli bir yağış akıllara bölgedeki kuraklık son bulacak mı sorılarını beraberinde getirdi. Yağışların yeraltı suyu akiferlerinin dolmasına yardımcı olacağı düşünülse de, bunun olası bir kuraklığı önleyip önlemeyeceği henüz belirsiz.

İsrail gerçekleri saklasa da nafile! En kritik üsler bile vurulmuş İsrail gerçekleri saklasa da nafile! En kritik üsler bile vurulmuş Haberi Görüntüle

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Fakat yağışlar bölgede ciddi kayıplara yol açtı. Fas ve Cezayir'deki sağanak sonrası kumların su altında kalması sonucunda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Fas'taki sel felaketinde 18 kişinin öldüğü 56 evin ise yıkıldığı tespit edildi. 

Öte yandan  altyapıda içme suyu, yollar ve elektrik hatlarında ciddi hasar meydana geldiği aktarıldı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading