Yandex Metrica

Şeytani savaş planını duyurdu: Düşmanı Doğu'da durdurun: Kesin zafer kazanın

Şeytani savaş planını duyurdu: Düşmanı Doğu'da durdurun: Kesin zafer kazanın

ABD temsilcisi O'Brien şeytani bir plan ortaya attı. Doğu Ukrayna'daki durumun kritik olduğunu belirten O'Brien, Rusya'yı Doğu'da durdurmak Ukrayna'nın başarısının ilk adımı olacaktır dedi. İşte ABD temsilcisi O'Brien'ın zafer planı...

Dünya

27.06.2024, 12:38

ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James O'Brien, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaştaki durumu hakkında yorum yaptı. Rus kuvvetlerinin doğudaki mevzilerini kullanarak yakın muharebede Ukrayna'ya ekonomik zarar vermemesi için doğuya doğru ilerlemesinin engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna haber ajansı Ukrinform, O'Brien'ın açıklamasını şöyle aktarıyor: 

"Şu anda Ukrayna'nın başarı stratejisinden bahsettiğimde, bu, Rusya'nın Doğu'da ilerleme girişimlerini durdurmakla ilgili. Bu, ülkenin Ukrayna savaşında başarıya ulaşmasının ilk adımıdır. Rusya, ateş etme pozisyonlarını kullanma fırsatından mahrum kalacak ve böylece Ukrayna'nın kendi ekonomisini yeniden inşa etmesini engelleyecek."

Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu Haberi Görüntüle

ZAFERİN ANAHTARI O BÖLGEDE

Ukrayna birliklerine hava savunma sistemleri ve diğer silahlar sağlanarak Rus ordusunun ilerleyişi önlenebilir. Bu onların daha uzun süre savaşmalarını sağlayacaktır.

ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ukrinform, "Ardından Rusya'nın ilerleyip ilerlemeyeceğini düşünmesi gereken an geliyor." dedi. 

Sözlerine devam eden Ukrinform, "Ukrayna'nın başarısı için ülkenin uluslararası alanda tanınan topraklarını tam olarak kontrol etmesi de önemli" ifadelerini kullandı.

403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı 403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı Haberi Görüntüle

ÖNCELİK UKRAYNA'NIN

ABD hükümeti, öncelikle Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek amacıyla bazı askeri teçhizatın diğer ülkelere teslimatını ertelemek istiyor. Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Direktörü John Kirby, Kiev'in acil ihtiyaçları göz önüne alındığında, ABD hükümetinin diğer ülkelere, başta Patriot ve Nasams hava savunma sistemlerine yönelik füzeler olmak üzere planlanan bazı silah satışlarını askıya alma yönünde "zor ama gerekli" bir karar aldığını söyledi.

Bunun yerine, bunların öncelikle silahlı kuvvetlerinin acilen ek hava savunma kapasitesine ihtiyaç duyduğu Ukrayna'ya gitmesi gerekiyor. Etkilenen ülkeler bilgilendirildi. Kirby hangi eyaletlerin olaya dahil olduğunu söylemedi. Hepsi sipariş ettiklerini aldılar; başlangıçta planlanandan biraz geç.

O'Brien ayrıca Çin'in rolü hakkında da şu yorumu yaptı: 

Rusya'nın Çin'den önemli destek alması nedeniyle savaş alanında kalabileceğini açıkça söyledik. Rusya'nın silah yapımında kullandığı takım tezgahlarının yüzde 70'inden fazlası Çin'den geliyor."

The Korea Times, Temmuz ayında Washington'da gerçekleşecek NATO zirvesinin önizlemesini içeren bir basın toplantısında onun açıklamalarını şöyle aktarıyor: 

"Savaş alanında ortaya çıkan elektronik cihazların yüzde 90'ından fazlası Çin'den geliyor."

Rus uydusu parçalandı: ISS astronotları güvenli bölgeye koştu Rus uydusu parçalandı: ISS astronotları güvenli bölgeye koştu Haberi Görüntüle

RUS TEHDİDİNE KARŞI İYİ ORTAKLAR

Ayrıca, Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı, NATO'nun Hint-Pasifik bölgesiyle ortaklığının NATO zirvesinin odak noktası olacağını duyurdu. “Bunu yapıyoruz çünkü Hint-Pasifik'teki güvenlik kaygıları NATO'nun 5. Maddesi alanındakilerle çok benzer. Bu nedenle deneyim alışverişinde bulunmak ve benzer kolektif tehditlere karşı birlikte hareket etmek mantıklıdır.”

Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 5. Maddesi, bir NATO devletine saldırı durumunda ittifakı düzenliyor. O'Brien'a göre özellikle Japonya ve Güney Kore "Rusya'dan gelen tehditle mücadelede çok iyi ortaklar."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading