Şeytanın eli her yerde! The Economist Dergisi'nden dikkat çeken kapak: Dünyanın Sonu mu Geliyor?

Şeytanın eli her yerde! The Economist Dergisi'nden dikkat çeken kapak: Dünyanın Sonu mu Geliyor?

The Economist Dergisi küresel politikalardan, ekonomiye, iklim krizinden, siber tehditlere kadar dünyanın dört bir yanındaki sorunları bir karikatür aracılığı ile kapağına taşıdı. Söz konusu kapakta çatışmalar, açgözlülük ve ahlaki çöküşün cehennemi resmediliyor. 

Dünya

17.10.2024, 16:21

The Economist Dergisi çok konuşulan kapağının sol üst köşesinde, askeri figürler dikkat çekiyor. Bir asker ve bir siyasi figürünün görüldüğü bölümde dumanlar yükseliyor. Bu da küresel sorunlardan biri olan çatışmalar ve savaşlara işaret ediyor. 

Karikatürde göze çarpan "Lust", şehvet günahını eder. Küçük iblisler insanları şehvet dolu eylemlerle cezbediyor. Bu, ahlaki bozulmanın bir eleştirisi olabilir ve oraya doğru koşuluyor, düşmeleri ise an meselesi. Şehvet günahını temsil eden bir sahne var, küçük iblisler insanları şehvet dolu eylemlerle cezbediyor. Bu, ahlaki bozulmanın bir eleştirisi olabilir ve oraya doğru koşuluyor, düşmeleri ise an meselesi.

İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail üslerini vurduğu doğrulandı İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail... Haberi Görüntüle

3. DÜNYA SAVAŞI HAZIRLIKLARI

Karikatürün sol alt köşesinde gelindiğinde ise Hindistan ve Çin'e ait askerlerin aynı ateşi harladığı görülüyor. Yangına kürekle gittikleri aşikar... 3. dünya savaşının hazırlıkları olarak yorumlandı.

Yine sol alt köşede iklim değişikliği tasvir ediliyor. Climate Change" (İklim Değişikliği) yazan bir kutu var ve bir iblis bu kutuyu yönetiyor gibi duruyor. Bu, iklim değişikliğinin cehennemi bir mesele olarak karikatürize edildiğini ve kontrol dışı kaldığını simgeliyor.

Merkel karikatürünün yanında bulunan çantanın üzerinde Sloth (Tembellik) yazıyor. Yine bir havuzda yüzen karakterlerin olduğu bu bölümde, tembellik günahı ele alınıyor. Bu, kişisel ve toplumsal ataleti sembolize ediyor.

Havuzun içinde ise  bir dizi dünya lideri var. Bu liderlerin bazıları boğuluyor veya zarar görüyor gibi duruyor. Bu, mevcut liderlerin politikalarının başarısızlıklarına bir gönderme olabilir.

Karikatürün bir diğer kısmında ise Bir vagon üzerinde bankerler ve açgözlülüğü sembolize eden figürler mevcut. Burada küresel finans sisteminin açgözlülük ve yolsuzlukla nasıl ilişkili olduğu eleştiriliyor. Finansal sektörün ve kapitalizmin etkilerine işaret ediliyor.

Son dakika... Hizbullah, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i roketlerle vuruyor Son dakika... Hizbullah, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i roketlerle vuruyor Haberi Görüntüle

ŞEYTANA HİZMET EDENLER

Katkatürün sağ alt köşesinde ise  Pride (Gurur) kelimesi dikkat çekiyor. Bir teknede tek başına oturan bir OBAMA gurur günahını temsil ediyor. Gurur, genellikle kibirle ve LGBTi ile ilişkilendirilir ve bu figürle toplumun kibirli yapısı eleştiriliyor olabilir.

Karikatürün alt bölümünde ise Hacker Center (Hacker Merkezi): Alt bölümde iblisler, bilgisayar başında çalışıyor. Bu sahne, siber suçlar ve dijital dünyadaki kötüye kullanımlara dair bir eleştiri olarak yorumlanabilir.

Ayrıca dünyanın birçok ülkesinde yayınlanan Türkiye'de de Acun'un yurt dışından devşirdiği ve şeytana hizmet eden Yeteneksizsiniz yarışması var.

Karikatürün bir diğer kısmında ise ABD'nin dünya petrolünü sömürdüğü resmedilmiş. 

Dünya üzerindeki haber kaynağının en başı olan Reuters haber ajansına atıfta bulunulmuş. Burada İngiliz gazetecilerin Cehennemi boyladığı görülüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading