Simpsonlar tekrar sahnede: Trump'a yapılan saldırıyı önceden mi tahmin ettiler?

Simpsonlar tekrar sahnede: Trump'a yapılan saldırıyı önceden mi tahmin ettiler?

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın silahlı saldırıya uğraması sonrası Simpsonlar tekrardan gündeme geldi. Bir kesim Simpsonlar'ın bu olayı daha önceden bildiğini iddia ederken diğer kesim ise 'Kurgu' olduğu düşüncesinde.  

Dünya

14.07.2024, 15:40

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında silahlı saldırıya uğradı. Trump'a 'suikast' girişimi tüm dünyada yankılanırken, Simpsonlar dizisi tekrardan gündeme geldi.

ağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken saldırıyı gerçekleştiren 20 yaşındaki Pensilvanyalı Thomas Matthew Crooks güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri ortaya çıktı İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri... Haberi Görüntüle

SIMPSONLAR TEKRARDAN GÜNDEMDE

Amerikan yapımı olan The Simpsons çizgi dizisi olayları önceden tahmin etmesiyle sık sık gündeme geliyor.

Daha önce Donald Trump'ın başkanlığını da bilen Simpsonlar sosyal medyayı salladı.

Sosyal medya kullanıcıları Simpsonlar'ın Trump'a yönelik saldırıyı tahmin ettiğini söylerken bir kısmı ise bu sefer bilemedikleri görüşünde. TT olan Simpsonlar'dan olduğu söylenen bir kare de sosyal medyada çok konuşuluyor.

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile birlikte Azerbaycan dönüşü Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile birlikte helikopter kazasında yaşamını yitirmişti. Tüm dünyanın çalkalandığı olay sonrasında ise gözler, yaşanan tüm siyasi olayları önceden bilen The Simpsonlar dizisine çevrildi. Dizide, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikpoter kazasında öleceğini önceden konu edindikleri iddia edilmişti.

Kim bu şeytanlar? İsrail ambargosuna Siyonist tuzak: Filistin üzerinden ticarete devam etmişler Kim bu şeytanlar? İsrail ambargosuna Siyonist tuzak: Filistin üzerinden ticarete... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA İLE TASARLANDI

Bir diğer dolaşıma giren görsel ise The Simpsonlar'ın bir bölümünde helikopter kazası yaşandığı, görselin ise Ortadoğu'daki insanları temsil eden giyimlerine benzer bir görsel yayınlandı. 

The Simpsonlar dizisi detaylı incelendiğinde ise böyle bir bölümün olmadığı, popüler dizinin AI (Yapay Zeka) yöntemiyle hazırlandığı öğrenildi. 

Diziye ilişkin yapay zekayla hazırlanmış görsellerin, sosyal medya kullanıcıları tarafından dolaşıma sokulduğu, öğrenilirken bir kullanıcı ise ChatGPT yöntemiyle 'ben çizdirdim' diyerek bir paylaşımda bulundu.

Ayrıca detaylı incelemeler ve anlizler sonucunda görselin yüzde 99 oranında yapay zeka ile hazırlandığı tespit edildi.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading