Yandex Metrica

Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak?

Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak?

Tarihi olayları tahmin etmesiyle bilinen popüler animasyon dizisi Simpsonlar'dan yeni kehanet! 2000 yılında yayınlanan 11. sezonun 17. bölümünde yaklaşık 24 yıl önce Lisa Simpson ABD'nin ilk kadın başkanı oldu. Lisa Simpson'ın o dönem giydiği kıyafetler, taktığı takıların Kamala Harris'in kıyafet ve takılara benzeliği yeni kehanetin kapılarını araladı.

Dünya

23.07.2024, 13:36

Simpsonlar'ın son kehaneti "Kamala Harris ABD başkanı mı?" olacak sorularını akıllara getirdi. 2000 yılında yayınlanan 11. sezonun 17. bölümünde yaklaşık 24 yıl önce Lisa Simpson, X'teki (eski adıyla Twitter) bir kullanıcının gönderisine göre ABD'nin ilk kadın başkanı oldu. Lisa'nın, dört yıl önce Joe Biden'ın göreve başlama töreninde Harris'in giydiği kıyafete ürkütücü derecede benzeyen bir kıyafet giydiği görüldü.

Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin en büyük destekçisi Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin... Haberi Görüntüle

SİMPSONLAR'IN HARRİS KEHANETİ

X kullanıcısı, "2000 yılında yayınlanan bu bölüm, emlak kralı Donald Trump'ın başkan seçildiğini ve Lisa'nın ilgilenmesi gereken bir bütçe krizini geride bıraktığını güçlü bir şekilde ima ediyor" dedi.

Biden, kötüleşen bilişsel yetenekleriyle ilgili aylarca süren spekülasyonların ardından Pazar günü (21 Temmuz) başkanlık yarışından çekildi. ABD başkanı, sosyal medya hesaplarında ülkenin en iyi çıkarları doğrultusunda çekildiğini söylediği bir mektup paylaştı. 

Biden, duyuruyu yaptıktan dakikalar sonra bir mesaj daha paylaşarak Harris'i Demokratların başkan adayı olarak açıkça destekledi.   

Ankara-Şam zirvesi! Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye ile Esad arasında toplantı olacak Ankara-Şam zirvesi! Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye... Haberi Görüntüle

ŞİMDİ NE OLACAK?

Mevcut ABD Başkanı Biden, "2020'de parti adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i Başkan Yardımcım olarak seçmekti. Ve bu verdiğim en iyi karardı. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve desteğimi sunmak istiyorum. Demokratlar bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi yapalım bunu" ifadelerini kullandı.

Demokratlar artık Ön Seçimler yapılamadığı için yeni bir aday seçmek zorunda. Demokrat kongresi 19 Ağustos'ta Chicago'da başlayacak ve Demokrat liderlerin adaylarını seçmeleri bekleniyor. 

Biden, Harris'i zaten destekledi; bu da yarışta önde olduğu ve büyük olasılıkla kongrede onaylanacağı anlamına geliyor.

Sonuç olarak, Hindistan kökenli ilk ABD başkan adayı olacak. Daha sonra, Kasım seçimlerini kazanırsa, ABD'nin ilk kadın ve Hindistan kökenli başkanı olacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading