Yandex Metrica

Sitede Ara

Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim' yapacak

Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim' yapacak

Türkiye sınırında ABD-İsrail'e bağlı 7 kanton kurmayı hedefleyen terör örgütü PKK/YPG daha önce iki kez ertelediği seçimi yeniden gündeme aldı. İşgale meşruiyet kazandırma amaçlı korsan seçimler her kantonda ayrı ayrı olmak üzere 'en kısa zamanda' yapılacak. 

Dünya

05.09.2024, 15:50

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de bölünmeyi kalıcı hale getirmek için korsan seçim girişimlerinden vazgeçmiyor. Örgütün daha önce iki kez yeltendiği fakat PKK'yı yöneten ABD'nin "Şimdi zamanı değil" diyerek ertelediği seçimler yeniden sahnelenmek isteniyor. 

Kendilerini Özerk Yönetim Genel Meclisi olarak adlandıran terör yapılanması, son yayınladığı bildiride seçimlerin uygun görülen en kısa zamanda yapılacağını iddia etti. 

Öncekilerden farklı olarak seçimlerin bu kez Suriye'nin 3'te 1'ini kapsayan işgal bölgesinin tamamında aynı gün değil, her kantonda farklı zaman dilimlerinde gerçekleşeceği ileri sürülüyor. 

Suriye topraklarını Amerikalılarla birlikte işgal eden örgüt sözde 'seçim' bildirisi yayınladı.

AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! Haberi Görüntüle

ARAP, KÜRT VE TÜRKMENLERİ EVLERİNDEN ATTILAR

Suriye kuzey ve kuzeydoğusunda ABD ordusunun desteğiyle işgaller gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG, bölgede yaşayan Arap, Kürt ve Türkmenleri başka bölgelere sürerek etnik temizlik uyguladı. 

Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların önemli bir kısmını PKK/YPG tarafından sürülmüş göçmenler oluşturuyor. Türkiye'de PKK yanlısı kesimler, örgüt tarafından yerinden edilmiş mültecilerin evlerine geri dönüşünü istemiyor. 

ABD ve İsrail'e muhalif hiçbir yapıya hayat hakkı tanımayan terör örgütü, bölgede tertiplenecek göstermelik seçimlerle kendine meşruiyet sağlamaya çalışıyor. 

Bir süredir işgal bölgelerinde Arap aşiretlerle çatışan terör örgütü, muhalif Kürt partilerinin teşkilatlanmasına da müsaade etmiyor. 

PKK'nın Suriye kolu, 2023 sonlarında bir de 'anayasa' ilan etmiş, Amerikan fonlu yayın organlarınca 'Rojava Anayasası' olarak nitelenen metne 'Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Toplumsal Sözleşmesi' adını vermişti. 

PKK'lılar Amerikan uçaklarının bombaladığı Rakka'ya halay çekerek girmişti.

Terör örgütü, 2016-2017 yıllarında Amerikan uçaklarınca yerlebir edilen ve onbinlerce sivilin enkaz altında kalarak öldürüldüğü Rakka'yı deklarasyon için adres olarak seçmiş ve 134 maddelik sözde anayasa metnini duyurmuştu. 

Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları şokta Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları... Haberi Görüntüle

SÜRECİ DOĞRUDAN BEYAZ SARAY YÖNETİYOR

ABD Başkanı Joe Biden'a bağlı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk tarafından yönetilen plan, Türkiye sınırında 7 ayrı kantonun kurulmasını öngörüyor. 

Doğrudan İsrail'in çıkarlarına hizmet eden plana göre korsan kantonların isimleri şöyle: Münbiç, Afrin, Fırat, Cezire, Tabka, Rakka, Deyrizor.

Bu planın kapsadığı 'kantonlardan' bazıları Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Millî Ordusu kontrolünde bulunduğu için ABD-İsrail destekli PKK, hedeflerini revize etmek durumunda kaldı. 

Türkiye güneyinde terör devleti kurulması projesini Brett McGurk yönetiyor.

Sözde Rojava Anayasası'na göre ABD-İsrail güdümlü 'özerk yönetim' tek bir çatı altında 7 kantondan oluşacak. Terör örgütü PKK/YPG açıklanan anayasanın 'ordusu' olarak görev yapacak.

ABD'nin onbinlerce TIR dolusu silah ve mühimmatla destek verdiği terör örgütü son olarak Pentagon'dan obüs, Bradley tipi zırhlı muharebe araçları ve hava savunma sistemleri almıştı. PKK/YPG elebaşı 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhad Abdi Şahin, 100 bin militana sahip bir ordu kurduklarını iddia ediyor. 

ABD-İsrail destekli 'Rojava' projesinin Türkiye'deki propaganda unsurlarından Cengiz Çandar, TBMM çatısı altında PKK/YPG'nin terör örgütü olmadığını iddia etmişti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

1

0

0

2

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading