Yandex Metrica

Sitede Ara

Sınıra 30 km uzaklıkta ölümcül saldırı: Güdümlü bombalar şehir merkezini vurdu

2 yılı aşkın süren Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Bölge yetkilileri, Ukrayna'nın Kharkiv kentinde dün meydana gelen saldırıda Rus güdümlü bombaların patlaması sonucu en az iki kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

Dünya

24.06.2024, 08:09

Kharkiv Belediye Başkanı İhor Terekhov, öğle saatlerinde kentsel alanda en az dört patlamanın duyulduğunu söyledi. Yaralının olduğu bölgede kurtarma ekipleri çalışma yapıyor. Kharkiv, Rusya sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta. Yaklaşık 1,3 milyon nüfuslu bu şehir, yaklaşık 28 ay süren savaş boyunca birçok kez Rus saldırılarının hedefi oldu.

36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi savaş hazırlığı beraberinde getirdi 36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi... Haberi Görüntüle

"CESUR KARARLAR ALMALIYIZ"

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Lideri Zelensky, "… Güdümlü bombalarla yapılan bu Rus terörü durdurulmalı ve durdurulabilir . Rus teröristleri ve Rus savaş uçaklarını bulundukları yerde yok edebilmemiz için ortaklarımızın cesur kararlara ihtiyacı var..." dedi.

Güney Kore ve Kuzey Kore arasında 'çöp balonu' gerilimi: Parazit saçan 350 poşet gönderildi! Güney Kore ve Kuzey Kore arasında 'çöp balonu' gerilimi: Parazit... Haberi Görüntüle

ENERJİ TESİSLERİNE SALDIRI

Rusya Savunma Bakanlığı, Kharkiv'deki çoklu saldırıya ilişkin bir açıklama ya da askeri hedefin bulunmadığı bir yerleşim bölgesinin hedef alınmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Bunun yerine, bir gecede Ukrayna'nın enerji tesislerine büyük çaplı bir saldırı başlattığını duyurdu.

Bakanlığa göre Rusya, askeri üretimi destekleyen enerji tesislerinin yanı sıra mühimmat depolarını da hedef aldı.

Saldırıda dronların yanı sıra uçak ve gemilerden uzun menzilli füzeler atıldı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading