Yandex Metrica

Sınırda tansiyon had safhada: Güney Kore'den Kuzey Kore askerine uyarı ateşi! İpler kopmak üzere

Sınırda tansiyon had safhada: Güney Kore'den Kuzey Kore askerine uyarı ateşi! İpler kopmak üzere

Güney Kore ve Kuzey Kore arasında ipler tekrardan kopma noktasına geldi. Güney Kore ordusu, sınırı ihlal eden Kuzey Kore askerlerine uyarı ateşi açtı. Son iki hafta içerisinde yapılan sınır ihlallerinin sayısı ise 3'e yükseldi.  

Dünya

21.06.2024, 12:34

Kuzey Kore-Güney Kore sınırında tansiyon üçüncü kez yükseldi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamada, bir grup Kuzey Kore askerinin Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) içinde yer alan Askeri Sınır Çizgisi'ni (MDL) geçerek Korelerarası kara sınırını ihlal ettiğini açıkladı. Güney Kore ordusunun gerekli uyarıları yaptıktan sonra caydırıcılığı sağlamak amacıyla ikaz ateşi açtığı belirtildi.

ABD'de Filistinli aileye saldırı: 3 ve 6 yaşlarındaki çocukları boğmaya çalıştı ABD'de Filistinli aileye saldırı: 3 ve 6 yaşlarındaki çocukları boğmaya... Haberi Görüntüle

SON İKİ HAFTADA 3 KEZ SINIR İHLALİ YAPILDI

Kuzey Koreli askerlerin kısa süre içerisinde kendi sınırlraına döndüğü belirtilirken yaşanan olayın 'Yanlışlıkla' yaşandığı değerlendiriliyor. Yetkililer, Kuzey Koreli askerlerin kendi sınırlarına döndükten sonra gece boyunca sınır hattında çalışmayı sürdürdüğünü aktardı. Son gelişme ile birlikte Kuzey Kore'nin son iki haftada gerçekleştirdiği sınır ihlallerinin sayısı 3’e yükseldi.

Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Haberi Görüntüle

AKTİVİSTLER TEKRAR SAHNEDE

Kuzey Kore'nin sınır ihlalleri bölgede çatışmayı tetiklerken, Güney Koreli aktivistlerden ise Pyongyang’ı kızdıracak bir hamle geldi.Özgür Kuzey Kore Savaşçıları (FFNK) adlı grup, Kuzey Kore’ye 300 bin propaganda broşürü, içinde "Winter Sonata" adlı dizinin bölümleri ve ünlü şarkıcı Lim Young-woong’a ait şarkılar bulunan USB bellekler ve ABD dolarları taşıyan 20 balon daha gönderildiğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading