Sinvar'ın ölümü sonrası soykırım ortağı Biden'dan dikkat çeken çıkış: Artık zamanı geldi

Sinvar'ın ölümü sonrası soykırım ortağı Biden'dan dikkat çeken çıkış: Artık zamanı geldi

Soykırımın başında bu yana Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesine ilişkin olarak, "Bu savaşın sona erme ve esirlerin evine dönme zamanı geldi." değerlendirmesinde bulundu. Biden, ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın İsrail’e gideceğini açıkladı.

Dünya

18.10.2024, 09:46

Bir yıldan fazla bir süredir Gazze'de soykırım yaparak binlerce masum insanı katleden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Hamas'ın lideri Yahya Sinvar'ı öldürdü.

Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü, Sinvar'a ait olduğu belirtilen naaşın kimlik tespit sürecinin tamamlanarak teyit edildiğini duyurdu.

İsrailli aileler, Sinwar’ın ölümünün ardından rehinelerin hayatı konusunda endişeli olduklarını ifade etti.

Savaş onların kaderi mi? Lübnan'a sığınmışlardı: Savaştan kaçıp savaşa yakalandılar! Savaş onların kaderi mi? Lübnan'a sığınmışlardı: Savaştan kaçıp savaşa yakalandılar! Haberi Görüntüle

NETANYAHU: HAMAS GAZZE'Yİ YÖNETMEYECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Sinvar'ın öldürülmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Bebek katili açıklamasında "Bugün karşınızda Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü söylemek için duruyorum. Hamas Gazze'yi ylönetmeyecek. Bu gazze halkının tiranlığa karşı  özgürleşmesi için bir fırsat. Bugün karşınızda Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü söylemek için duruyorum. Savaş henüz bitmedi. Hamas artık Gazze'yi yönetemeyecek. Rehineleri geri getirene kadar tüm gücümüzle devam edeceğiz. Gazze, Beyrut ve Orta Doğu'da aydınlık karanlığa karşı zafer kazandı.  Rehineleri  tutanlara diyoruz ki, onları serbest bırakın  yaşamanıza izin verelim Düşmanlarım ve onların katilleri öldürülecek ve onlar öldürülmeden ben geri dönmeyeceğim.'' dedi.

Soykırımın başında bu yana Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden ise "DNA testi sonuçları Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü doğruluyor. Bugün ABD, İsrail ve tüm dünya için güzel bir gün" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler sığınaklara kaçıyor Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler... Haberi Görüntüle

BIDEN: ARTIK ZAMANI GELDİ

ABD Başkanı Biden, Almanya ziyareti için gittiği başkent Berlin'de uçaktan inişinde, basın mensuplarına Hamas lideri Sinvar'ın öldürülmesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak tebrik ettiğini ve artık ileriye bakma zamanının geldiğini belirten Biden, "Bu savaşın sona erme ve esirleri evine getirme zamanı geldi. Bu, yapmaya hazır olduğumuz şey." ifadelerini kullandı. Biden, Gazze'de ateşkesin sağlanması için adım atılması gerektiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın birkaç gün sonra İsrail'e giderek son durumu muhataplarıyla ele alacağını açıklayan Biden, ateşkes konusunda somut bir sürece girmek istedikleri mesajını verdi.

ABD ve İngiltere Yemen'e kapsamlı saldırı! Çok sayıda şehir hedef alındı ABD ve İngiltere Yemen'e kapsamlı saldırı! Çok sayıda şehir hedef... Haberi Görüntüle

"UMARIZ SİNVAR'DAN FARKLI DAVRANIR"

ABD Dışişleri Bakanlığı ise önümüzdeki günlerde savaşın bitmesi için yeni bir fırsat gördüklerini belirtti. Yapılan açıklamada "Ortaklarımız ile birlikte Gazze'deki durumu sona erdirmek için elimizden geleni yapacağız" denildi.

Hamas'ın seçilecek yeni lideri için ise "Umarız ateşkes konusunda Sinvar'dan farklı şekilde davranır" denildi.

ABD, İsrail'e desteğini yineledi! 7 Ekim'in birinci yılında ABD, İsrail'e desteğini yineledi! 7 Ekim'in birinci yılında "İsrail'in yanındayız"... Haberi Görüntüle

MACRON: SAVAŞIN SONA ERMESİ İÇİN FIRSAT

Sinvar'ın ölümü üzerine Fransa'dan da açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada "Sinvar'ın ölümü rehinelerin serbest bırakılması ve savaşın sona ermesi için bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Sinvar'ın kaybının Hamas adına ağır bir darbe olduğunu belirtti. Netanyahu ile anlaşamadıkları noktalar olsa da Fransa'nın İsrail'e destek vermeye devam edeceğini söyledi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de "Sinvar'ın ölümü bölgede yeni bir süreç başlatacak" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading